Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Božićni koncert i izložbe

    Polaznici Glazbene škole Ivana Gorana Kovačića sinoć su u Hrvatskom domu održali svoj tradicionalni božićni koncert. Time su dali svoj doprinos predbožićnom ugođaju u gradu.

    Udruga Amadea, koja djeluje u sklopu istoimenog centra s dnevnim boravkom za starije i osamljene osobe, organizira danas Dan palačinki i izložbu božićnih jaslica i ukrasa. Izložba je postavljena u Frankopanskoj 5c, a traje do 20 sati. Prihod od dobrovoljnih priloga namijenjen je dnevnom boravku starijih i osamljenih.

    U predvorju Hrvatskog doma sutra će biti otvorena izložba fotografija Ivana Germovšeka, dugogodišnjeg društvenog i javnog djelatnika koji je zaslužan za osnivanje i rad brojnih organizacija u Đakovu. Bio je osnivač i član Foto kino kluba, Radio kluba, jedan od inicijatora Radio Đakova, te član brojnih drugih organizacija. Kao zaljubljenik u svoj grad, Germovšek je foto aparatom zabilježio brojne trenutke i na taj ih je način sačuvao za buduće generacije. Njegova bogata ostavština nakon smrti ostala je Muzeju i udrugama i klubovima u kojima je bio aktivan, a obitelj je zadržala numizmatičku i filatelističku zbirku, te brojne razglednice i fotografije starog Đakova. Dio te zabilježene povijesti bit će od sutra dostupan. Otvorenje izložbe, čiji je organizator Foto kino klub je u 18 sati.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog