Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Kulturno-turistički centar” u Gorjanima

  Kulturno-umjetničko društvo “Gorjanac” iz Gorjana, čiji je duhovski ophod ljelja ušao u Unescov registar nematerijalne kulturne baštine, pokrenuo je projekt izgradnje “Kulturno-turističkog centra Gorjana”. Za tu namjenu, kako doznajemo od Darka Kelave, predsjednika KUD-a, planira se preuređenje zgrade starog mlina izgrađenog još daleke 1945. godine koja stoji neiskorištena u neposrednoj blizini centra sela. Izrada izvedbenog projekta je u tijeku, a realizacijom te ideje dobilo bi se oko 300 četvornih metara višenamjesnkog prostora. U prizemlju bi bila velika dvorana za seminare id ruge namjene, na prvoj etaži prostorija za uvježbavanje, prostor za etno zbirku i urede, a na trećoj šes soba za smještaj 12 do 15 osoba, pojašnjava predsjednik društva. S tim u vezi računa se i na razvoj turizma, a u taj dio programa uključila bi se i domaćinstva iz Gorjana.

  Budući da za realizaciju projekta trebaju znatna financijska sredstva, KUD će svojim projektom “Kulturno-turističkog centra” aplicirati na natječaje nadležnih hrvatskih institucija, ali i fondova Europske unije. Osim toga, računa se i na pomoć lokalne zajednice, te na donatore i sponzore. U prvoj fazi predviđena je sanacija krovišta zgrade koja već duže vrijeme propada, te dogradnja dodatnih 70 četvornih metara prostora u prizemlju.

  Novouređeni prostor “Kulturno-turističkog centra” u Gorjanima ne bi, međutim, služio samo KUD-u Gorjanac koji radi u neprimjerenim uvjetima, nego bi se taj prostor iznajmljivao i drugim udrugama za različite programe, te time namicala sredstva za održavanje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog