Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izložba đakovačkih akademaca postaje tradicionalna

  U sklopu programa Svome gradu za blagdane i u nazočnosti broj posjetitelja,   u Spomen muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera otvorena je izložba đakovačkih akademskih slikara i studenata osječke i zagrebačke Likovne akademije. Svoje radove izložili su Hrvoje Duvnjak, Ivan Germovšek, Katarina Kuric, Dražen Budimir, Josip Kaniža, Ivana Lončarić, Vladimir Marinović, Marija Adrić i Petra Balekić.

  Inicijatorica izložbe, koja bi, kako je najavljeno, mogla postati tradicionalna, je Marija Adrić, studentica IV. Godine slikarstva na Likovnoj akademiji u Zagrebu i stalna suradnica Radio Đakova. “Cilj je ostvaren samom činjenicom da su se svi pozvani odazvali”, pojasnila je na otvorenju.

  Grad Đakovo podupire mlade umjetnike kroz stipendiranje, rekao je gradonačelnik Zoran Vinković, a prvu izložbu đakovačkih akademaca i studenata likovnih akademija u Zagrebu i Osijeku otvorio je nadbiskup Marin Srakić.

  Prije izložbe, u Spomen muzeju predstavljena je knjiga biskupa Josipa Jurja Strossmayera “Stolna crkva u Đakovu” za koju je Mirko Ćurić rekao da predstavlja ishodište brojnim autorima koji su pisali o đakovačkoj katedrali.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog