Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Božićni koncerti, izložbe, promocije….

  U ovo predblagdansko vrijeme u gradu bilježimo brojna događanja.

  Tako su sinoć u samostanskoj crkvi svoju božićnu glazbenu čestitku Đakovčanima  odaslali članovi klape Slavonica. Uz njih, nastupili su i Tamubraški sastav “Zvonari” i Domagoj Pavić na gajdama i samici.

  U isto vrijeme u Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavljena je knjiga dr. Zvonka Benašića “Đakovački spomendani”. Riječ je zapravo o drugom, dopunjenom izdanju knjige o kojoj su govorili Ivan Zirdum, Borislav Bijelić, Marinko Zirdum i sam autor, a u programu su nastupile i Bećarine KUD-a Tena.

  Također sinoć, svoj tradicionalni božićni koncert održalo je Kulturno-umjetničko društvo Tena. U bogatom programu nastupili su svi folklorni ansambli društva.

  I današnji dan u znaku je brojnih zbivanja.

  U 19 sati u grijanoj đakovačkoj katedrali svoj koncert održat će Mješoviti katedralni zbor pod ravnanjem maestra Ivana Andrića. Na programu su najpoznatije adventske pjesme.

  U Velikoj župnoj dvorani Župe Svih svetih u 19 sati bit će otvorena 13. prodajna misijska izložba rukotvorina, čestitki suvenira, cvijeća i slika studenata likovne akademije. Prihod je namijenjen misijama.

  Općina Semeljci organizira danas poslije podne tradicionalni humanitarni božićni sajam. Članice udruga Duga, Hrvatsko srce, Sunce, “Ne ovisnost”, te učenici nižih razreda semeljačke škole posjetiteljima će ponuditi kuhano vino, čaj , čobanac, lepinjice, kokice i druge proizvode, a prihod je namijenjen Udrzi Duga i Sunce. Sajam počinje u 14 sati, a glazbeni dio programa, u kojem će nastupiti Vokalni sastav Akvarel iz Osijeka, klapa Kontrade iz Posedarja, Kešinački mališani, KUD Lipa i Božo Svalina, u 16 sati.

  Humanitarna udruga “Djeca Slavonije” i Zajednica žena Katarina Zrinski organiziraju večeras u 20 sati u hotelu Blaža humanitarnu zabavu. Prihod je namijenjen obitelji Stiblo iz Piska.

  Forum žena SDP-a organiziorao je susret s djecom iz socijalno ugroženih obitelji. Tom prigodom darovano je njih 50.

  Đakovački HDSSB danas slavi petu obljetnicu djelovanja. Taj će jubilej obilježiti skupom u Hrvatskom domu koji počinje u 19 sati.

  I sutra će u gradu biti održano nekoliko glazbenih zbivanja.

  U 19,30 u Hrvatskom domu naš Radio organizira glazbeno-meditativni program povodom 3. obljetnice emisije “Efata – Otvori se”. Gosti su članovi Vokalno-instrumentalnog sastava Emanuel.

  Udruga Podunavskih švaba sutra u 18 sati u samostanskoj crkvi organizira božićni koncert Hrvatskog pjevačkog društva Lipa iz Osijeka.

  Skup đakovačkih glazbenika organizira sutra u župnoj crkvi Kraljice svete krunice u Kuševcu adventsko božićni glazbeni recital. Početak je u 19 sati.

  Kulturno-umjetnička udruga “Naša grana” iz Budrovaca organizira sutra božićni koncert pod nazivom “Na salašu kod Betlema” . Početak je u 19 sati, a koncert će se održati u DVD-u.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog