Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Akcija “Blagdani bez alkohola”

    Policijska uprava osječko-baranjska i ove godine provodi akciju „Mir i dobro“, a cilj je, kako se navodi u priopćenju,  sprječavanje zloporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava, ali i sigurnosti cestovnog prometa.

    Kako bi se potakao razvoj odgovornost svih sudionika u prometu, posebno potencijalnih konzumenata alkoholnih pića s naglaskom na mlade vozače, policija će provesti akciju pod nazivom „Blagdani bez alkohola“. Akacija će trajati od 23. prosinca ove, do 2. siječnja 2011. godine. Neposredni povod je broj od 2530 prometnih nesreća u 2009. godini na području Policijske uprave u kojima je poginula 41 osoba, teško ozlijeđeno 248, a lakše 1 256 osoba. Istodobno policijski službenici u cestovnom prometu procesuirali su skoro 60.000 prekršaja.

    Svrha projekta je individualnim pristupom i pozitivnom moći pohvale u komunikaciji s vozačima, a posebice mladim vozačima u prometu, ukazati na potrebu odgovornog, savjesnog ponašanja i poštivanja prometnih pravila. Takvim će biti uručeni i prigodni pokloni, najavljuju iz policije.

    U planirane aktivnosti uključit će se i policijski službenici Odsjeka za prevenciju, a intenzivno će se provoditi na glavnim cestovnom pravcima poput autoceste A-5, odnosno Slavonike, te na državnim cestama. Ovakve aktivnosti intenzivirat će se u određene dane i na područjima policijskih postaja, a sutra se mogu u vremenu od 15.00 do 17.00 sati očekivati i u Đakovu.

    Istodobno se provodi i akcija “Blagdani bez petardi” u sklopu koje su održana  edukativna predavanja u Osnovnoj školi Vladimira Nazora i Ivana Gorana Kovačića u Đakovu.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog