Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Lisa odlazi u mirovinu

  Psi vodiči za slijepe osobe dragocjena su pomoć slijepima, a za taj ih odgovoran i zahtjevan posao pripremaju u Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča. To je dokazala i Lisa – pas vodič Đakovčanina Darka Benkea koji je povodom Lisina odlaska u zasluženu mirovinu održao konferenciju za novinare na kojoj je upozorio na probleme slijepih.
  Udruga trenutno ima 116 pasa-vodiča za slijepe, pomagača za ljude u kolicima i terapijskih pasa, a radno je aktivno 59 , dok je 34 psa umirovljeno, pojasnio je Benke čija Lisa odlazi u Samobor u zasluženu mirovinu.
  Lisin odlazak u mirovinu i udomljenje u Samoboru Benke je iskoristio kako bi se zahvalio gradonačelniku Zoranu Vinkoviću koji je dosad osiguravao sredstva za njezinu hranu.
  Tu obavezu gradonačelnik Vinković preuzeo je i za sljedećeg psa vodiča Pepija – kojega će Darko preuzeti do Božića. Gradonačelnik Vinković tom je prigodom upozorio i na sramotno niske jednokratne novčane pomoći za slijepe osobe predloživši Vladi da ih poveća u proračunu za sljedeću godinu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog