Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • “Cijena po kojoj je kupljeno poljoprivredno zemljište je 3 do 4 puta veća od uobičajenih cijena oranica”

    Gradski odbor SDP-a oglasio se danas priopćenjem nakon što je zaprimio “poruku e-pošte zabrinutog sugrađanina, koja je poslana i osječkom uredu USKOK-a, u vezi Nagodbe o kupoprodaji zemljišta između Ante Župana i Grada Đakova od 7. travnja 2021.g. kojom je on prodao oranicu veličine 1931 metar kvadratni za iznos od tadašnjih 96.897,58 kuna. U ime Grada Đakova, nagodbu je potpisao gradonačelnik i aktualni HDZ-ov saborski zastupnik Marin Mandarić. U zapisniku, uredno ovjerenom kod javnog bilježnika dva dana kasnije, stoji kako je razlog kupnje oranice „rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u svrhu osiguranja zemljišta za izgradnju infrastrukture“.

    Kartografskim prikazima prometne i komunalne infrastrukturne mreže – promet i odvodnja – iz II. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Đakova 2019.g. vidljivo je da su prije donošenja III. Izmjena i dopuna GUP-a 2021.g. planirana prometnica i dovodni kanal išli preko susjedne katastarske čestice br. 4109. Nagodba o kupoprodaji zemljišta sklopljena je 7. travnja 2021.g., prije nego što je donesena Odluka o III. Izmjenama i dopunama GUP-a na sjednici Gradskog vijeća Grada Đakova 14. travnja 2021.g., koja je stupila na snagu 23. travnja 2021.g. (osmog dana od objavljivanja Odluke u Službenom glasniku Grada Đakova od 15. travnja 2021.g.). Izmjena tog dijela GUP-a i sklapanje nagodbe prije samog donošenja Odluke Gradskog vijeća izaziva opravdanu sumnju da se radi o namjernom pogodovanju Anti Županu kako bi se planirana prometnica i dovodni kanal premjestili na zemljište u njegovom vlasništvu u svrhu stvaranja opravdanja za kupnju tog zemljišta od strane Grada Đakova. 

    Trenutno nikakva infrastruktura na području kupljenog zemljišta nije izgrađena, zemljište je trenutno obrađeno poljoprivredno zemljište koje netko obrađuje, pa se postavlja pitanje i tko obrađuje gradsku zemlju. U nagodbi o naknadi stoji kako je cijena od 96.897.58 kuna temeljena na elaboratu o procjeni ovlaštenog vještaka. Ante Župan i Marin Mandarić su tazbinski povezani. Cijena po kojoj je kupljeno poljoprivredno zemljište je 3 do 4 puta veća od uobičajenih cijena oranica tog tipa čime je Gradu Đakovu prouzročena šteta, a Anti Županu pribavljena imovinska korist od 10-ak tisuća eura”, navodi se u priopćenju đakovačkog SDP-a uz konstataciju da će odgovor na to pitanje zatražiti na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

    1 komentar

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog