Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uspjeh đakovačkih uzgajivača golubova listonoša

      Đakovački golubari vratili su naš grad na kartu europskog golubarstva.
  Naime, članovi Športskog kluba uzgajivača golubova listonoša “Diaco” Đakovo u 2023. godini ostvarili su rezultate o kojima maštaju svi klubovi u ovom sportu. Na razini države u natjecanju je sudjelovalo 33 kluba, 259 natjecatelja, odnosno13 500 golubova. Diaco je osvojio prvo mjesto u ukupnom državnom prvenstvu starih golubova u natjecanju od trinaest utrka (u trajanju od 3 mj.)
  U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Krešimir Uzun, drugo mjesto Marinko i Barbara Brataljenović, četvrto mjesto Milan Uzun, peto mjesto obitelj Brlošić, a šesto mjesto je pripalo Zdravku Kalamizi. Najbolji golub i golubica dolaze iz golubane Marinka i Barbare Brataljenović.
  U ovom sportu savez također organizira natjecanje mladih golubova, a u toj konkurenciji se natjecalo sto natjecatelja. Đakovački klub osvojio je prvo mjesto ekipno, a obitelj Brlošić iz Piškorevaca je osvojila prvo mjesto pojedinačno, treće mjesto Krešimir Uzun, četvrto mjesto je pripalo Marinku i Barbari Brataljenović, a najbolji golub Hrvatske dolazi iz golubane obitelji Brlošić iz Piškorevaca.
  S tim rezultatima, kako nas je izvijestio Vinko Nemet, đakovački golubari plasirali su se na olimpijadu koja će se održati 26. siječnja 2024. u Maastrichtu u Nizozemskoj. U reprezentaciju Hrvatske po rezultatima kvalificiralo se 40 golubova, od toga 16 iz Športskog kluba uzgajiivača golubova listonoša “Diaco” Đakovo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog