Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • „Podizanje naknade – nužan ili očajnički potez Gradonačelnika da motivira poslušnike i podizače ruku?”

  Nakon sinoćnjeg Gradskog vijeća, priopćenjem su se oglasile oporbene vijećnice Ivana Francem, Ljiljana Pološki i Mirjana Adrić. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

  “Iako je ključna točka jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Đakova trebala biti Proračun za 2024. godinu posebnu pozornost je privukla točka Dnevnog reda o naknadi vijećnika i radnih tijela. Iz aljkavo pripremljenih materijala vijećnici nisu imali pravovremenu informaciju, a ni sam gradonačelnik nije znao što je predložio, pa je tako na samoj sjednici Gradskog vijeća iznenadio sve, a očito i sam sebe.

  Naime, pravdajući to inflacijom, predložio je da visina vijećničkih naknada bude povećana s dosadašnjih 400,00 kuna po sjednici na 100 eura mjesečno, iako je u materijalima pisalo 100 eura po sjednici. Iznenađene nebuloznim prijedlozima oporbene vijećnice Francem, Jurjević i Adrić žestoko su se suprotstavile tom prijedlogu smatrajući da nije trenutak za neprimjereno povećanje od 565%, dok istovremeno Božićnica umirovljenicima nije povećao ni 5 eura. Naš rad u gradskom vijeću nije bio uvjetovan visinom naknade, iako smo se za razliku od drugih vijećnika uglavnom za svaku sjednicu pripremale i aktivno sudjelovale. U gradsko vijeće nismo došle kako bi se ostvarile, uhljebile ili imale određenu korist, jer smo igrom slučaja sve tri samostalne, neovisne i ostvarene vlastitim radom.

  Naravno da nam je jasno da ovaj prijedlog nije trebao biti naknada nama za rad, već nužan i možda očajnički potez Gradonačelnika da u vijeću uz financijsku naknadu zadrži i motivira 9 poslušnika i podizača ruku, jer u zadnje vrijeme sve češće ih mijenja. Iako smo bile protiv ove Odluke ona je naravno većinom HDZ -ovih glasova i sigurnom rukom Tihomira Mihalja izglasana”, zaključuju u svom priopćenju oporbene vijećnice.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog