Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pirotehničko sredstvo zapalilo plastični prozor i balkonska vrata

  U Belišću su tijekom večernjih sati 19. prosinca nepoznate osobe bacale pirotehnička sredstva. U jednom trenutku je jedno pirotehničko sredstvo doletjelo na otvoreni balkon gdje je zbog aktivacije došlo do zapaljenja plastičnih predmeta. Vatra se potom proširila na PVC prozor, balkonska vrata i komarnike. Materijalna šteta iznosi oko 1.000 eura. Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja, objavila je Policijska uprava osječko-baranjska podsjećajući da je u tijeku akcija Mir i dobro koja traje od 11. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024.

  Cilj akcije je senzibilizacija javnosti o pravilima uporabe pirotehničkih sredstava te smanjenje broja ozljeda uslijed nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima u predblagdansko i blagdansko vrijeme.

  Pirotehnička sredstva kategorije F1, za osobe starije od 14 godina, dozvoljena su tijekom cijele godine. Zabranjena je prodaja petardi i redenika kategorije F2 i F3 građanima za osobne potrebe, a ostala dozvoljena pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3 dozvoljeno je prodavati građanima starijim od 18 godina, u razdoblju od 15. prosinca do 1. siječnja, u prodavaonicama koje imaju odobrenje za prodaju, a uporaba dozvoljene pirotehnike kategorije F2 i F3 moguća je građanima starijim od 18 godina.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog