Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kompoziciju “Silentium ex Certisa” posvetio svom rodnom gradu

  Na tradicionalnom novogodišnjem koncertu Tamburaškog orkestra HRT-a, koji će se održati u petak 29. prosinca u 20 sati u Studiju Zvonimir Bajsić, a čija snimka će biti emitirana 1. siječnja 24. u 18 sati na Trećem programu Hrvatske televizije, bit će praizvedena kompozicija „Silentium ex Certisa” – Tišina iz Đakova, autora Zorana Šćekića.

  Skladba je, kako pojašnjava autor, inspirirana sličnostima i razlikama talijanske skladbe „Tišina” (Il Silenzio) i „Đakovo, Đakovo grade” čije je „motive kroz razvoj, modulaciju i alteraciju istovremeno isprepleo u melodiji i pratnji”.

     “Skladba uključuje tehnike sviranja gitare koje se vrlo rijetko koriste u aranžmanima za tamburaški orkestar te prezentira određene postupke karakteristične više za elektronsku nego akustičnu glazbu ostvarujući time interesantan spoj tradicionalnog i suvremenog umjetničkog izričaja”, pojašanjva Šćekić.

  Šćekić je kompoziciju posvetio svom radnom gradu te pokrenuo projekt snimanja glazbenog videa koji na umjetnički način predstavlja prirodne i urbane ljepote Đakova i Slavonije.

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog