Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otvoren praktikum Strukovne škole u Trnavi

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo je 2019. godine kupila 100 godina staru povijesnu kuću (slavonsku kuriju) s podrumom i pripadajućim imanjem u Trnavi (na adresi Ivana Meštrovića 66). Već iduće godine tu podižu vinograd s više od 1.700 trsova te kreću s prenamjenom kuće i imanja za potrebe izvođenja nastave. Obavljen je niz građevinskih i obrtničkih zahvata, potom i opremanje, kako bi objekt bio priveden školskoj namjeni. Radovi su izvedeni sredstvima Osječko-baranjske županije i vlastitim sredstvima Škole, s tim da su veliki dio radova obavili učenici i nastavnici ove škole.

  Obnovljena povijesna kurija u Trnavi, s novim izgledom i namjenom, u petak 3. studenoga 2023. godine je službeno otvorena kao Školski enogastronomski i agroturistički praktikum Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo, koji djeluje u okviru Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOS.

  Uz učenike i nastavnike, svečanosti su nazočili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, načelnica Općine Trnava Irena Mikić Brezina i drugi uzvanici, a sve je pozdravio Mirko Ćurić, ravnatelj SSŠ Antuna Horvata Đakovo, koji je predstavio školu i projekt.

  – Uspjeli smo zahvaljujući pomoći Osječko-baranjske županije, našim učenicima i nastavnicima koji su se ovdje aktivirali, RCK VirtuOS preko kojeg smo nabavili opremu te smo danas gotovo kompletirali ovaj objekt koji je namijenjen za edukaciju, i to ne samo učenika naše škole nego je zamišljen kao dio RCK te će poslužiti za dodatnu edukaciju i nove projekte svima koji se bave ovim djelatnostima. Ovo je objekt kojim se možemo ponositi svi, naša Škola, Općina Trnava, Osječko-baranjska županija, pa i cijela regija, a otvoreni smo svima za suradnju – rekao je ravnatelj Mirko Ćurić.

  Osječko-baranjska županija financirala je radove na uređenju dvorišta i vanjskih površina Praktikuma Trnava u ukupnom iznosu od 48.962,74 eura. U sklopu prenamjene prostora za terensku nastavu izgrađene su i uređene nove kolne i pješačke površine, kao i 10 parkirnih mjesta. Radovi su započeli  9. kolovoza, a završili su 6. listopada ove godine.

  – Praktikum je izuzetno dobro napravljen i uvjeren sam da će dobro služiti učenicima, njihovim profesorima i drugim korisnicima. Škola ima i 44 hektara zemlje i sigurno će se svime dobro gospodariti – naglasio je zamjenik župana Josip Miletić te dodao da se ovo jedno od brojnih ulaganja na području Općine Trnava.

  Općina Trnava je poznata po svojim vinogradima, vinima i vinarima, pa općinska načelnica Irena Mikić Brezina ističe kako će realizacija ovog projekta doprinijeti boljoj i većoj povezanosti vinara i Srednje strukovne škole. – I do sada smo surađivali na određenim projektima i manifestacijama, a uvijek ima prostora za daljnju suradnju, za što je Općina otvorena – kazala je načelnica te zahvalila svim sudionicima projekta.

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog