Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obilježen Dan KBF-a Đakovo

  Misnim slavljem u đakovačkoj katedrali, koje je predvodio nadbiskup Đuro Hranić, te svečanom akademijom s promocijom sveučilišnih magistara teologije i podjelom potvrdnica polaznicima cjeloživotnog obrazovanja te dodjelom zahvalnica i godišnjih nagrada obilježen je Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu.

  Prošle godine je sveukupni broj studenata bio 65, diplomanata zajedno s drugim kolegicama i kolegama koji su danas dobili potvrdnicu u okviru studijskih programa je tridesetak. Brojka ne samo da, nažalost, stagnira, nego i polako opada, no nije to samo trend na našem fakultetu i nije samo na teološkom fakultetu, nego i mnogi drugi fakulteti humanističkoga tipa i društveno-humanističkih znanosti doživljavaju ovaj trend, a vjerujem da je problem u tome što se ti fakulteti nisu na najbolji način dodvorili tržišnoj ekonomiji koja vlada ovim svijetom. Društveno-humanistička zanimanja, od filozofije do teologije su sve manje tražena, nažalost”, konstatirao je vršitelj dužnosti dekana đakovačkog KBF-a prof. dr. Ivica Pažin.

  U svom je obraćanju studentima, uzvanicima i gostima podsjetio na niz skupova i drugih aktivnosti koje su obilježile proteklu akademsku godinu, te ukazao na dobru suradnju s Upravom Sveučilišta.

  Prof. dr. Vlado Guberac, rektor osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, u čijem sastavu i djeluje đakovački KBF, najavio je i dalje „pomoć, podršku i partnerski odnos u rastu i razvoju”.

  Đakovački Katolički bogoslovni fakultet s tradicijom dugom 217 godina najstarija je visokoškolska ustanova u Slavoniji, podsjetio je nadbiskup Đuro Hranić istaknuvši idealne uvjete koje studenti imaju za rad.

  Nažalost, puno je mladih otišlo, manje je djece pa je i manje studenata, a k tome smo u škole zaposlili veliki broj mladih ljudi, diplomiranih teologa koji još uvijek ne idu u mirovinu pa nema one prirodne smjene generacija i mogućnosti zaposlenja za one mlađe pa nam se i to pomalo osvećuje, ali i to će pomalo izaći na svoje jer nam se javljaju pojedine biskupije koje nemaju u svojoj sredini teološkoga fakulteta pa se obraćaju nama imamo li spremnih koji bi došli u njihovu sredinu”, naglasio je nadbiskup Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog