Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Nismo drumski razbojnici, do kompromisa je trebalo doći i ranije…”

  Sve sam čuo i gledao ministricu što kaže i sve mi je jasno, uvijek sam rekao da kompromis mora biti, želim da idemo na sastanak, ja osobno ne mogu iz zdravstvenih razloga, ali naši predstavnici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje će sigurno ići ispred Osječko-baranjske županije i nadam se da će biti kompromisa i dogovora, ja se Naadam. E, sad, kako će to biti i kada će biti, ne znam. Svak i poziv, svaki razgovor je dobrodošao, mi ovdje nismo drumski razbojnici, kako nas zovu, mi se trebamo samo dogovoriti što i kako i mi ne bježimo od nekih mjera, ali ne možete nam zdrave svinje ubijati, ne možete nam zabraniti klanje zdravih svinja, to je osnovno zbog čega smo mi ovdje”. Tim je riječima Ivan Backo, jedan od nezadovoljnih seljaka, sudionika blokade prometa na cesti Đakovo – Našice u Potnjanima , prokomentirao izjavu ministrice poljoprivrede da će pozvati predstavnike nezadovoljnih seljaka na sastanak u Zagreb.

  Dodaje da je do kompromisa trebalo doći i ranije.

  Naravno da je došlo vrijeme da se dogovor postigne i to je već trebalo biti riješeno, muha nema, mi moramo svinje klati, a ne smijemo i proći će rok klanja i neka zaborave one priče o klanju u Osječko-baranjskoj županiji u prvom mjesecu. Ne želimo to raditi, jednostavno onda nije vrijeme klanju”, kategoričan je Backo ističući da seljaci traži da se omogući klanje na gospodarstvu i trgovanje zdravim svinjama.

  Moramo klati i prodavati da bi mogli funkcionirati, a mjere koje ćemo poduzimati neka kaže kada, što i kako i da pomakne malo rokove i mi se uvijek možemo prilagoditi i želimo. Nitko od nas ne želi prekinuti tu proizvodnju, ali jedanput kada čovjeku od 60 godina prekinete proizvodnju, taj više krenuti neće, a takvih nas je puno”, poručuje ministrici poljoprivrede u ime nezadovljnih seljaka iz Potnjana Ivica Backo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog