Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Direktorica odbacuje političke konotacije zapošljavanja u Turističkoj zajednici grada Đakova

  Objavom imena izabranog kandidata, odnosno kandidatkinje, a to je Filipa Francem, okončan je natječaj za izbora stručnog suradnika u Turističkoj zajednici grada Đakova na neodređeno vrijeme. Odluka je objavljena na mrežnim stranicama Turističke zajednice.

  Na javni natječaj, koji je objavljen 16. listopada, stiglo je 10 prijava od kojih je osam zadovoljilo formalne uvjete natječaja te su pozvani na testiranje kojemu je pristupilo pet kandidata, a njih 4 ostvarili su više od 50 posto bodova i pozvani su na razgovor i usmenu provjeru znanja engleskog jezika.

  Kandidatkinja Filipa Francem na pisanom testiranju postigla je 10 bodova od ukupno mogućih 10 bodova te je na razgovoru (intervjuu) i provjeri stranog jezika postigla 9,5 bodova od mogućih 10 bodova, što ukupno čini 19,5 bodova od mogućih 20 bodova te je Povjerenstvo predložilo direktorici izbor gore navedene kandidatkinje”, navodi se u obrazloženju odluke o odabiru kandidata za radno mjesto stručnog suradnika u Turističkoj zajednici grada Đakova.

  S obzirom na činjenicu da je riječ o supruzi bivšeg zamjenika gradonačelnika, direktoricu Turističke zajednice Mariju Burek zamolili smo za  komentar ishoda natječaja i mogućih političkih konotacija te odluke.

  Sukladno Zakona o turističkim zajednicama i Statutu TZ grada Đakova, direktor donosi odluku o objavi natječaja i direktor na temelju prijedloga povjerenstva donosi odluku o odabiru najboljeg kandidata, znači na temelju najvećeg ostvarenog broja bodova. Što se samog natječaja tiče, on je bio javan, objavljen je na stranici TZ grada Đakova i na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i na njega su se mogle prijaviti svi državljani i državljanke RH tako da evo što se tiče odabira i odluke, to je po meni gospođa Filipa Francem bez ikakvih konotacija i bez ikakvih odredbi ili nekakvih insinuacija tko je suprug, tko je otac, tko je majka jer smatram da se po tome najbolji kandidati ne trebaju birati već se biraju po onoj proceduri koja je ispoštivana”, konstatirala je direktorica Turističke zajednice grada Đakova.

  Foto: Arhiva

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog