Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Koalicijska vlada došla je do “cjepiva”, pa u srpskim naseljima nema afričke svinjske kuge”

  zoran vinkovic

  Press konferenciju na temu afričke svinjske kuge održao je predsjednik HSU-a Osječko-baranjske županije Zoran Vinković.

  “Ja moram reći da smo kao stranka, ali i ja kao pojedinac pozdravili prvu odluku Vlade koja se uključila u sanaciju štete, odnosno namirivanje za eutanazirane svinje sa sredstvima koje smo dobili od Europske unije. Međutim, ova druga odluka je direktni udarac na Slavoniju i obiteljska poljoprivredna gospodarstva jer nema nikakve logike da se zabranjuje prerada zdravih svinja koje nemaju afričku svinjsku kugu, nego ih se šalje u tvrtke koje su na nekom natječaju stekle uvjete da za 80 centi po kilogramu, uz podršku Vlade od 85 centi dobiju svinje, što je praktički za džabe”, rekao je Zoran Vinković.”

  „Čemu služi Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede ako nam sve uvjete diktira Europska komisija?”, pita se Vinković.

  “Ja predlažem ukidanje Vlade i Ministarstva poljoprivrede jer očigledno ove mjere nisu urodile plodom s obzirom na to da je svinjska kuga u Hrvatskoj prisutna gotovo tri godine. Posebice, ova sadašnja odluka koja se temelji na potpunom uništavanju Slavonije i nije mi jasno zbog čega postoji veterinarska struka ako se iz tih poljoprivrednih gospodarstava izuzimaju zdrave svinje, zabranjuje se prerada ovdje, a omogućava se negdje dalje. Ako ne dođe do stvarnog bunta i revolta, ja predlažem da se ti proizvodi nazovu po našem predsjedniku Vlade. Pa ćemo tako imati: “Plenkovićku, pečenu šunku”, “Plenkovićka lopatica”, sječena i rolana, imat ćemo i paštetu “Plenkovićku”.

  “Moram napomenuti da je očigledno, da se svinjska kuga na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije nije pojavila u mjestima s većinski srpskim stanovništvom. Očigledno je koalicijska vlada došla do cjepiva, pa tamo nema svinjske kuge”, dodao je predsjednik HSU-a Osječko-baranjske županije.

  Osim o afričkoj svinjskoj kugi, na press konferenciji bilo je govora i o drugim temama.

  “Đakovu prijeti ekološka katastrofa stoga pozivam gradonačelnika i Đakovački vodovod da izvade glave iz pijeska i da prestanu glumiti nojeve. U vodozaštitnoj zoni imamo istjecanje kanalizacijskog sustava jer je očigledno došlo do greške u sustavu i tehničkih problema. Sadržaj kanalizacije curi na polja oko Đakovačke trslane, te može doći do ekološke katastrofe i zagađenja pitke vode”, zaključio je Zoran Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog