Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Centru Amadea održan edukativni program “Senzibilizacija javnosti o problemu Alzheimerove bolesti”

  Danas je u sklopu Dana borbe protiv Alzheimerove bolesti u Centru Amadea održan edukativni program pod nazivom “Senzibilizacija javnosti o problemu Alzheimerove bolesti”.
  Održana predavanja namijenjena su oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija, članovima njihovih obitelji, te široj javnosti s ciljem širenja svijesti o ovoj globalnoj bolesti i poticanja na destigmatizaciju oboljelih.

  Predavanja su održale prof.prim.dr.sc. Silva Butković Soldo, dr.med, spec.iur. Silvija Dološić Groznica, specijalistica za ljudska prava iz Udruge Memoria Osijek, i prof. Nada Parađiković. Naglasak predavanja stavljen je na važnost pravovremenog prepoznavanja simptoma AB, i upućivanje stručnjacima s medicinskog i pravnog područja za potporu oboljelima i članovima njihovih obitelji.

  Povećanjem svijesti, pružanjem rane dijagnoze i nuđenjem specijalizirane skrbi i podrške, možemo napraviti razliku u životima onih koji su pogođeni demencijom.
  Zajedno možemo poticati okruženje s više suosjećanja i razumijevanja za starije osobe i pacijente s demencijom, omogućujući im da žive dostojanstveno i uz najvišu moguću kvalitetu života.
  Program je organiziran u sklopu projekta “Terapijsko okruženje u zajednici” kojeg sufinancira Osječko – baranjska županija.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog