Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mons. Adam Bernatović obilježio odlazak u mirovinu

  U nedjelju, 20. kolovoza župljani osječke konkatedralne Župe sv. Petra i Pavla apostola tijekom misnih slavlja oprostili su se s dugogodišnjim župnikom, mons. Adamom Bernatovićem, koji nakon 24 godine župničke službe u ovoj župi, odlazi u zasluženu mirovinu. Zahvala za jednogodišnje djelovanje u župi upućena je i župnom vikaru, vlč. Antunu Nikoliću.

  Dan poslije, u ponedjeljak, 21. kolovoza iza večernje mise uslijedilo je druženje sa župljanima u dvorištu župnog doma, gdje su župniku i župnom vikaru uručeni i prigodni darovi, kao trajne uspomene na župnu zajednicu.

  Članovi Pastoralnog vijeća i predstavnici pojedinih zborova uputili su riječi zahvale župniku Bernatoviću za sve što je učinio za svoju župu i župljane te su istaknuli: „Provesti gotovo 24 godine u ovakvoj župnoj zajednici silno je velik Božji dar, a ujedno i velika odgovornost. Trebalo je učiniti puno toga da župa živi i raste u vjeri, što je župnik Adam neumorno činio. Uvijek odlučan i ustrajan u obavljanju svojih pastoralnih zadaća, dobar organizator razgranatih župnih aktivnosti, susretljiv prema svojim suradnicima te otvoren prema svojim župljanima, posebice prema djeci i mladima.“

  Zahvalne riječi na oproštajnom druženju uputila je Doroteja Vojedilov, podsjetivši na značaj koji je župnik Adam imao u životima svojih župljana. „S nekima od nas bili ste tek dio života, s nekima većinu života, a s nekima čitav njihov život. Puno je toga što ste učinili i potaknuli, kako na duhovnom, tako i na materijalnom polju. Svoj život i rad utkali ste u svaki kamen naše konkatedrale i naše župe. Hvala vam na neizbrisivom tragu koji ste ostavili u našoj župnoj zajednici. Neka Vam Gospodin podari obilje zdravlja, mira i radosti u novoj ulozi. Blagoslov je bilo i jest imati vas u životu!”, istaknula je D. Vojedilov. Zahvalne riječi upućene su i vlč. Antunu Nikoliću na protekloj godini dana koju se za svoje župljane davao kroz sakramente, razgovore, druženja, molitve i na radosti koju je unosio među njih.

  Župnik Adam u svom se oproštajnom govoru osvrnuo na dane svoga dolaska u Gornji grad. „Dekretom nadbiskupa Marina od 1999. godine došao sam u ovu župu s velikim poštovanjem i neizvjesnošću, svjestan velikih obveza koje me tu čekaju, ali i Isusovih riječi – Ne boj se!” Posebne riječi zahvale mons. Adam uputio je svim dosadašnjim suradnicima, kapelanima, ministrantima, zborovima, molitvenim zajednicama, pojedinim skupinama i svim ostalim župljanima te je rekao: „Najprije vama koji ste redovito na nedjeljnim susretima, a zatim i svim osobama koje još odgađaju intenzivirati svoj odnos s Bogom. Hvala vam na dobroti, na neposrednim susretima, na vjerničkim i ljudskim svjedočanstvima, na dostojanstvenim slavljima svetih otajstava i na radosnim slavljima najvećih kršćanskih blagdana.”

  Prisjetivši se svog mladomisničkog gesla “Zahvaljujem onom koji mi je dao snagu, našem Gospodinu Isusu Kristu, što me smatrao dostojnim povjerenja i uzeo u svoju službu” (1 Tim 1,12), mons. Adam uputio je završne riječi svojim župljanima: „Zahvalan sam Gospodinu za svaki dan svoga svećeničkog života i rada. Zato vam na kraju svima želim reći veliko hvala, oprostite i sretno. Nastojte živjeti ljepotu svoje vjere ovdje na zemlji, pa da se svi zajedno sretnemo kod Onoga za koga smo živjeli!”

  Tekst: Župa sv. Petra i Pavla apostola/Foto: Foto studio Krešo – djos.hr

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog