Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mladi iz nadbiskupije na ljetnom kampu u Zatonu

  Od 15. do 22. kolovoza 2023. u nadbiskupijskoj kući u Zatonu, Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je drugi po redu kamp za mlade pod nazivom Kome pripada tvoje srce, vol. 2 u kojem se ove godine tematski obrađivala teologija tijela kroz sedam glavnih grijeha. Oko 30 mladih skupa s animatorima iz Povjerenstva za mlade – Miom Mitrović, Mateom Došlić i Anamarijom Buzgo te vlč. Mariom Žigmanom, povjerenikom za mlade, vlč. Filipom Sertićem, svećenikom na studiju u Rimu i vlč. Petrom Maskaljevićem, župnikom u Lipovcu tijekom tjedan dana tematski su promišljali o sedam glavnih grijeha i sedam kreposti koje nam pomažu u borbi.

  Svakodnevni program započinjao je jutarnjom misom s propovijedi uz sviranje, pjevanje i čitanje animatora i mladih iz kampa, zajedničkim doručkom, a potom katehezom na određenu temu dana koju su imali svećenici i animatori. Nakon svake kateheze mladi su postavljali dodatna pitanja na neku temu, a tijekom cijelog dana, mogli su razgovarati s animatorima ili svećenicima te pristupiti sakramentu ispovijedi. U poslijepodnevnom dijelu programa, nakon ručka, druženja i odmora, u 15 sati molila se krunica Božjeg milosrđa uz zajedničku pjesmu, a potom je slijedilo slobodno vrijeme do večere i večernjeg dijela programa. U večernjem dijelu programa mladi su se imali priliku bolje upoznati kroz zabavne igre, zabaviti se uz veselu večer na plaži, pogledati film na određenu temu kojega su potom zajednički prokomentirali, dijelili vlastita iskustva te postavljali pitanja. Poslušali su i svjedočanstvo bračnog para, a svaku večer po završetku programa imali su mogućnost pohoditi crkvu na 30 minuta i moliti u tišini pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom.

  Nakon nedjeljnog euharistijskog slavlja, odmora i ručka, mladi su se uputili u Nin gdje su posjetili gradsku jezgru, crkvu sv. Križa u Ninu te svetište Gospe od Zečeva gdje su zajedno molili Marijin zagovor za sve svoje nakane, sve mlade te nova svećenička i redovnička zvanja. U večernjem dijelu programa odigrana je zabavna igra „Potraga za blagom“ u kojem su sudionici po grupama nastojali zajednički riješiti zadatke i prvi doći na cilj.

  U ponedjeljak, u večernjem dijelu programa vlč. Žigman predvodio je euharistijsko klanjanje po završetku svih tema, gdje su mladi imali priliku pred Gospodina donijeti sve što su kroz tjedan promišljali. Nakon klanjanja uslijedilo je otkrivanje anđela čuvara i zajednički razgovor i druženje.

  Tekst i foto: Anamarija Buzgo/djos.hr

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog