Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Unatoč upozorenju Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, predsjednik Gradskog vijeća ima „pravo na svoje mišljenje”

  12. svibnja 2023. Gradu Đakovu, na ime predsjednika Gradskog vijeća, Pave Cindrića zaprimljeno je upozorenje i preporuka Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, vezano uz seksističke izjave potpredsjednika Gradskog vijeća, Tihomira Mihalja, na 10. sjednici Gradskog vijeća od 19.prosinca 2022. godine. U upozorenju Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH, Višnja Ljubičić, temeljem saznanja, između ostalog konstatira: Nažalost, sporni događaj je popratila neadekvatna reakcija predsjedatelja sjednicom, u ovom slučaju predsjednika GV Pave Cindrića.

  U nastavku navodi: „Nastavno na navedeno oštro osuđujem navedenu seksističku retoriku te Vas pozivam na jasnu osudu istoga. Ujedno upozoravam da su osobe koje obnašaju javne funkcije prve koje svojim ponašanjem i komunikacijom moraju biti odraz društvene odgovornosti jer postavljaju standarde javne komunikacije. Pozivam Vas da poduzmete odgovarajuće aktivnosti u skladu s gore navedenim informacijama i preporučujem da izradite upute za predsjedavanje sjednicama”, navodi Pravobraniteljica.

  Na kraju Upozorenja stoji: Molimo da u skladu sa Zakonom u roku od 30 dana od dana primitka preporuke, obavijestite o mjerama i radnjama poduzetim u skladu s istim. 30 dana od dana primitka bilo je 12. lipnja. Reakcija predsjednika Gradskog vijeća, Pave Cindrića na 13. sjednici, 18. srpnja bila je:

  U nastavku vam donosimo cijeli tekst upozorenja Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Višnje Ljubičić.

   

  FOTO: Screenshot Đakovo TV

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog