Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Budrovčani nezadovoljni jer institucije još uvijek šute, a novi vlasnik ograđuje pašnjak

  Ni nakon više od godinu dana od prvog javnog istupa u vezi privatizacije budrovačkog pašnjaka i kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, još nema službenog odgovora nadležnih institucija koje su upozorene, kako je to konstatirao dotadašnji koncesionar Mato Muhar, na nezakonitosti i netransparentnost cijelog slučaja.

  Ništa se u međuvremenu nije dogodilo osim što je prije nekoliko dana novi vlasnik počeo ograđivati pašnjak, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Muhar, a pridružilo mu se desetak mještana Budrovaca.

  „Povod današnje konferencije za novinare i našeg okupljanja je da iskažemo da nešto ne štima u pravosuđu i zašto se toliko dugo šuti, zašto nitko nije odgovorio, na moja dva upita u DORH-u nisam dobio nijedan pismeni odgovor, mislim da više nema smisla da šaljem treći. Molimo mjerodavne da pokrenu postupak i da se nešto dozna, a u međuvremenu je Franjo Kovačević, sadašnji vlasnik, ogradio pašnjak sa željeznim stupovima koji su nabijeni metar u zemlju da mu ih nitko ne može orušiti, a sutra će biti žica postavljena i mi više ne možemo izići sa strojevima, traktorima, kombajnima, kako će ljudima drva stići kamionima…”, pita Muhar najavljujući i druge aktivnosti izostane li odgovor nadležnih.

  Cijeli slučaj prijeti daljnjom eskalacijom, čulo se od okupljenih mještana.

  „Ako ne make ove stupove, ja ću ih izrezati s fleksericom, i ogradu ako sutra stavi, neka dođe 800 policajaca … Neće nitko zagrađivati ni ograđivati…”, upozorava bivši branitelj Petar Ručević.

  Dio mještana Budrovaca protivi se privatizaciji pašnjaka koji prema Programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske nije predviđen za prodaju ni za povrat.

  „Riječ je o površini od 7 hektara, a on je to kupio za 120.000 kuna, to je 14.000 eura, a koliko je danas jedan hektar zemlje, pa onda izračunajte koji je to profit i to je sve smišljeno , odrađeno, napravljeno uz nečiju pomoć, uz neke institucije kako bi se to moglo odraditi”, kategoričan je Muhar ističući da najveću odgovornost za cjelokupno stanje snosi Grad Đakovo.

  „Kada je bila selska skupština pitao sam gradonačelnika što su poduzeli u vezi toga, bilo je samo slijeganje ramenima. Je li to odgovor jednog gradonačelnika? Znači da nisu ništa poduzeli, a u njegovoj je ovlasti i on bi mogao nešto poduzeti i nešto napraviti. Nikakav odgovor nisam dobio, je li to gradonačelnik?”, kaže Muhar.

  Mjesni odbor nije imao saznanja o privatizaciji budrovačkog pašnjaka pa se strahuje i za sudbinu drugih, tvrdi Đuro Sito, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora.

  „Dobili smo odgovor iz Zagreba i Grada Đakova, ali Županija nije odgovorila na naš upit. Mi do dana današnjega ne znamo u biti na koji način je ta zemlja prodana i to bi voljeli znati, imamo puno upita ljudi kako se to desilo, a mi sami nemamo pojma o tome i čekamo i vjerujem da će saznati na koji način se to odigralo. Ako je to bilo za prodaju, onda je to trebalo možda napraviti na drugačiji način, da svi mještani mogu sudjelovati, da kupe, a ovako je samo jedan čovjek imao saznanje da je to na prodaju i zbog toga nam je žao i sada su nam upitni i drugi pašnjaci kojih imamo jedno pet u okruženju sela da isto tako dožive istu sudbinu”, zaključio je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Budrovci.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog