Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zbog zabilježbe deset korisnika odbilo zajamčenu minimalnu naknadu

  Nakon pritiska javnosti Vlada je odustala od zabilježbe na nekretnine korisnika zajamčene minimalne naknade, objavio je nakon sastanka koalicijskih partnera ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.
  Istaknuo je kako ova Vlada nije Vlada koja otima, već Vlada koja želi pomagati, a uredba je potrebna radi opsežnih reformi zbog kojih su nužne izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi. Poručio je da se korisnici minimalne naknade ne moraju bojati te da će taj članak Zakona o socijalnoj skrbi biti temeljito preispitan.
  “Minimalno što ćemo učiniti jest da ćemo maknuti prvu nekretninu, odnosno nekretninu koju su koristili korisnici zajamčene minimalne naknade”, izjavio je ministar istaknuvši također da korisnici zajamčene minimalne naknade odlukom Vlade imaju pravo i na naknadu za ugroženog kupca energenta koja je prvotno iznosila 200 kuna, potom je povećana na 400, a zadnjim odlukama Vlade je taj iznos podignut na 500 kuna.

  U đakovačkom Centru za socijalnu skrb, kako doznajemo od ravnateljice Dubravke Petrović,  10 je korisnika zajamčene minimalna naknade zbog zabilježbe na nekretninu odbilo naknadu, a  na  24 jedine nekretnine stavljena je zabilježba.

   

  Foto: Arhiva

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog