Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U protekle gotovo tri godine isteklo je važenje za 221 387 osobnih iskaznica, 411 905 putovnica i 78 524 vozačkih dozvola. 

  Iako odluka o proglašenju covid pandemije nije donesena, za očekivati je da će se to dogoditi u dogledno vrijeme s obzirom na to da se na razini Svjetske zdravnstvene orgnaizacije o tome vode razgovori.
  Stoga Ministarstvo unutarnjih poslova RH sugerira građanima da već sada zamijene istekle osobne dokumente, odnosno podnesu zahtjev za izradu novih.
  Naime, nakon proglašenja epidemije bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj 11. ožujka 2020. godine, a s ciljem smanjenja fizičkih kontakata te zaštite građana i službenika koji provode upravne postupke u policijskim upravama i postajama, Hrvatski sabor je 7. travnja iste godine po hitnom postupku donio  dopune zakona kako građani, za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 ne bi morali podnositi zahtjev za izdavanje novih isprava.

  Izmjenama tih zakona, osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i oružni listovi, čiji je rok važenja isticao za vrijeme trajanja epidemije, i dalje su se smatrale valjanima u pravnom prometu unutar Republike Hrvatske, odnosno važenje im je produženo na najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije.
  Dakle, kada se u Republici Hrvatskoj proglasi prestanak epidemije, građani će svoje istekle isprave morati zamijeniti novima u roku od 30 dana, odnosno u tom roku će morati podnijeti zahtjev za izdavanje novih isprava.

  U protekle gotovo tri godine isteklo je važenje za 221 387 osobnih iskaznica, 411 905 putovnica i 78 524 vozačkih dozvola.

  Kako bi se nakon proglašenja prestanka epidemije, kada se očekuje da će se veći broj građana odlučiti za podnošenje zahtjeva za novim ispravama, izbjegle gužve iz Ministarstva unutarnjih poslova savjetuju da se već sada istekle isprave zamijene novima.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog