Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Šaljemo dječju maštu u svemir”

  Svemirska asocijacija jugoistočne Europe (SESA) zajedno s partnerima iz Indije lansirat će zajednički satelit u orbitu, a ovim putem Jadranska aero-svemirska asocijacija, kao članica SESA-e, obavještava zainteresiranu djecu i mlade, poglavito vrtićke i osnovnoškolske dobi o pokretanju kampanje slanja dječjih umjetničkih radova u svemir, u zemljinu orbitu, na prvom satelitu u kojem sudjeluje Hrvatska. Ovo će biti posebna, dodatna, misija zajedničkog satelita u kojoj će sudjelovati djeca iz cijele regije pod nazivom: „Šaljemo dječju maštu u svemir!“ Zadatak za mališane je nacrtati ili izraditi rad na temu svemira, fotografirati ga i poslati nadležnoj organizaciji u svakoj SESA članici – BIH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Svi dostavljeni materijali biti će objavljeni na stranici SESA-e (www.sesa.agency) i spremljeni u memoriju satelita te lansirani u svemir tijekom godine. Objavom na Internet stranici svi će imati trajnu potvrdu o sudjelovanju, a uvid u materijal biti će neprestano javno dostupan.

  Mnogi danas govore kako se djeci ne pruža dovoljno mogućnosti, posebice u STEAM području, sudjelovanju na međunarodnim projektima, suradnji na zajedničkim projektima s djecom i mladima iz regije, građenju bolje budućnosti kroz prijateljstva i zajedništvo. Cilj naše kampanje „Šaljemo dječju maštu u svemir!“ upravo je jedinstvena prilika djece iz regije da budu uključena u ovaj projekt koji će ostati zabilježen u povijesti svih susjednih država članica SESA-e kao jedan od sjajnih primjera edukativne suradnje okrenute budućnosti i usvajanju novih znanja i vještina. Neka nam zajednički satelit i nakon lansiranja svima bude „zvijezda“ vodilja na noćnom nebu, svijetla točkica u koju ćemo svi zajedno gledati s nadom i vjerom u bolje sutra za sve nacije, gradeći dobrosusjedske odnose, a kroz naše aktivnosti postati uvaženi građani svijeta i budući stručnjaci, inženjeri, vrsni znanstvenici na području svemirskih tehnologija”, ističe u priopćenju Danko Kočiš, glavni tajnik Jadranske aero-svemirske asocijacije i predsjednik Svjetskog tjedna svemira Hrvatska.

  Jadransko aero-svemirska asocijacija, kao odgovorna organizacija za realizaciju ove kampanje u Hrvatskoj, poziva vrtiće, osnovne škole, roditelje, učitelje, nastavnike, profesore da obavijeste djecu o kampanji i načinu sudjelovanja. Kampanja je produžena do kraja veljače 2023. godine uslijed odlaganja lansiranja INDO-SESA satelita za ožujak. Svi koji žele poslati svoj rad (fotografiju) mogu to učiniti putem Google forme na poveznici: https://t.ly/ySOO

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog