Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Ako doživim 20. ožujak, bit će punih 51 godinu kako mjerim đakovačke meteo (ne)prilike”

  Negativne temperaturne vrijednosti i jutros se mjere u našem gradu. Najniža noćas, kako doznajemo od Bartola Bačića, kroničara đakovačkih meteo (ne)prilika, iznosila je minus 6 Celzijevih stupnjeva.
  „Ovo je do sada najhladnije jutro ove zime, šest je ispod nule, a inače je bilo do sada – 4, -5 -3, već kako koje jutro. Sve u svemu, do sada pravu zimu nismo ni imali dok nije onaj snijeg padao prije skoro mjesec dana ili tri tjedna kako je padalo, ali, inače, ovo je do sada najhladnije”, tvrdi Bačić.
  Đakovački meteorolog amater ističe da unazad nekoliko godina bilježimo blage zime.
  „Uglavnom, zadnje su zime blage, s malo snijega, i suhe, i s blažim temperaturama. Najnižu temperaturu imali smo prije nekoliko godine, 2017., od tada više nismo imali tako niske temperature, a 21. siječnja 2017. bilo je 21 ispod nule, tako da se poklopio i datum 21. i temperatura od -21 Celzijevih stupnjeva i to je zadnje što je bilo tako hladno unazad nekoliko godina”, prisjeća se.
  Naš sugrađanin Bartol Bačić već 51 godinu redovito bilježi đakovačke meteo (ne)prilike.
  „Evo, ako doživim 20. ožujak, bit će punih 51 godinu kako mjerim đakovačke meteo prilike. Svako jutro u 7 sati izmjerim temperaturu i tijekom dana mjerim najvišu temperaturu i to bilježim redovito”, zaključuje Bačić koji, kako kaže, „imade kojekakvih svojih instrumentića”.

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog