Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uskoro Panonski festival knjige u Osijeku

  Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek boravila je jučer u Osijeku gdje je održala radne sastanke s gradonačelnikom Ivanom Radićem i Zajednicom nakladnika i knjižara HGK, a sastanku je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić. Tijekom sastanka razgovaralo se o uspostavljanju Panonskog festivala knjiga u Osijeku koji bi se trebao održati krajem svibnja ove godine, vjerojatno u dvorani Gradski vrt.

  – Panonski festival knjiga koji je planiran u svibnju ove godine izuzetno je kvalitetan i vrijedan projekt kojim će se dodatno potaknuti kultura čitanja, ali i povezati niz dodatnih manifestacija, radionica i kulturnih sadržaja za sve Osječane i njihove goste,  – istaknuo je Miletić.

  Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek kazala je kako se nada da će budući festival biti mjesto susreta s dobrom i kvalitetnom knjigom i autorima, ne samo za Osječane, već i njihove goste iz ovog dijela Hrvatske pa i šire.

  –  Prema inicijativi Zajednice nakladnika i knjižara, da prema uzoru na zagrebački Interliber, potom Mediteranski festival knjige u Splitu, ove godine pokrećemo sličnu manifestaciju u ovom dijelu Hrvatske. Bit ćemo od samog početka partneri na tom projektu Gradu Osijeku, Zajednici i Osječko-baranjskoj županiji. To je na tragu svih naših napora da poboljšamo status knjige i da promoviramo kulturu čitanja te da nastavimo s dobrim inicijativama pokrenutim u godini čitanja – rekla je ministrica Obuljen Koržinek.

  Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina napomenuo je kako je Osijek, odnosno istok Hrvatske jedini koji nije imao festival ovakvog karaktera.

  – Pula, Rijeka, Split i Zagreb već imaju festivale i manifestacije poput ove, dok istok Hrvatske nema. U dogovoru s Ministarstvom kulture i medija, HGK, Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom zaključili smo da je vrijeme da pokrenemo platformu koja će biti promotivna, prodajna i obrazovna. Očekujemo da će u budućem razdoblju festival obuhvatiti ne samo područje istoka Hrvatske, već i šire, dakle dio Mađarske, Vojvodinu i sjever Bosne i Hercegovine. Radi se o projektu koji nadograđuje kulturnu ponudu i obrazovni sustav pri čemu lokalni autori i ilustratori dobivaju svoju platformu u kojoj će uživati i Osječani i njihovi gosti – istaknuo je Kozina.

  Foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog