Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Jubilarna Noć muzeja u Spomen galeriji Ivana Meštrovića u Vrpolju

  Raznolikim programom i Spomen galerija Ivana Meštrovića u Vrpolju pridružit će se u petak, desetu godinu za redom, Noći muzeja.

  U godini obilježavanja 140. godišnjice rođenja hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, 130. godišnjice osnivanja Hrvatske čitaonice u Vrpolju i u susret završetku projekta izgradnje Kulturnog centra “Eko-etno kuća u Vrpolju”, program je koncipiran uz djelo velikog umjetnika, predstavljeno u Spomen galeriji u mjestu njegova rođenja i povezuje tradicijsku kulturu, književnost, glazbu, pučko kazalište i film te potvrđuje moto ovogodišnje Noći “Muzeji su važni”.

  Program će trajati od 18-24 sata, a uz stalnu izložbu radova Ivana Meštrovića u Spomen galeriji, omogućen je i posjet crkvi krštenja Ivana Meštrovića u Vrpolju u kojoj su izložena 4 njegova rada u trajni spomen na njegovo rođenje 15. kolovoza 1883. i krštenje u crkvi sv. Ivana Krstitelja.

  Početak je u znaku likovne radionice za učenike, u 19 sati je predstavljanje knjiga hrvatskog etnologa Zvonimira Toldija „Aoj, moja šarena olovko!“ i Nije bilo triput“, u 20 sati je Toldijev monolog „Svi kažu baba luda” u izvedbi pučke glumice Eve Janeš, u 21 sat koncert Ženskog vokalnog sastava „Ad Astra” z Slavonskog Broda, a od 22 sata na programu su dokumentarni filmovi o Ivanu Meštroviću iz arhive HRT-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog