Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U požaru kuće u Pavićevoj ozlijeđena jedna osoba

  Đakovački vatrogasci sinoć oko 21.30 imali su intervenciju zbog požara kuće u Đakovu, u Pavićevoj ulici 100. U požaru je jedna osoba zadobila teške opekline opasne po život, objavio je Centar 112.

  Dojava o požaru, kako doznajemo od Ivana Klemena, zapovjednika đakovačkog DVD-a, stigla je u 21:37.

  Dobili smo dojavu da je izbio požar na obiteljskoj kući u Pavićevoj ulici u Đakovu. . Odmah po dolasku na mjesto intervencije izviđanjem uočavamo da je u kući ostala jedna osoba unutar požara, pristupamo evakuaciji te osobe i gašenju. Požar smo vrlo brzo lokalizirali, dogašivanje je trajalo još do skoro 1 sat, a požar smo gasili sa 17 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila. Ono što smo mi mogli uočiti prilikom izvlačenja osobe i predaji hitnoj medicinskoj pomoći da se radi o ozljedama, odnosno opeklinama, a radi se o muškoj osobi. Što se tiče samog požara, gradnja je starija pa je drvena stropna konstrukcija i zbog tog razloga smo morali dosta dugo dogasivati kako ne bi ostalo prikrivenih žarišta i kako se ne bi taj požar ponovno aktivirao kroz noć kada bi mi otišli”, izjavio je za naš Radio Klemen.

  Uzrok požara bit će poznat nakon očevida, ističe zapovjednik DVD-a Đakovo.

  Teško je to utvrditi bez očevidne ekipe, a što se tiče razmjera požara, gotovo čitav stambeni prostor je bio zahvaćen požarom, primarno vjerojatno prostorija u kojoj je gospodin boravio, a nakon toga sve ostale prostorije u kući. Koliko smo mi vidjeli, nije se baš ni grijao jer je u peći sve bilo spremno za zapaliti vatru, alki vatra nije gorila. Znači, u peći smo pronašli novine pripremljene i trijeske za potpalu i sve, ali nije gorjelo. Možda je uzrok neka cigareta, ili svijeća, zbilja je teško to reći dok se ne obavi očevid”, zaključuje Klemen.

  I ovaj požar upozorenje je građanima da ovih blagdanskih dana budu oprezniji, upozorava zapovjednik đakovačkog DVD-a.

  Još jednom apeliram našim sugrađanima da ne ostavljaju lampice, adventske vjenčiće i bilo kakva ogrjevna tijela bez nadzora, odnosno da ih gase kada izlaze iz kuće da ne bi došlo do nekih neželjenih posljedica iako to vjerojatno nije uzrok ovog sinoćnjeg požara. Svejedno, nije zgorega napomenuti da nesreća dođe nenadano i da trebamo poduzeti sve mjere koje možemo kako bi ju prevenirali”, poručuje zapovjednik Klemen.

  Foto: Čitatelj

  1 komentar

  1. Pingback: U požaru kuće u Đakovu ozlijeđena jedna osoba - Slavonija info

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog