Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Promovirani prvi doktori dentalne medicine s osječkog Sveučilišta

  Danas (21. prosinca 2022. godine) održana je promocija 48 doktora dentalne medicine, prve generacije doktora dentalne medicina Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. Kao sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, ovaj Fakultet osnovan je 2017. godine, a usmjeren je na edukaciju budućih doktora dentalne medicine, sveučilišnih prvostupnika i magistara sestrinstva te sveučilišnih prvostupnika i magistara fizioterapije. Studijske programe izvodi u Osijeku te na dislociranim lokacijama u Orahovici, Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu, Pregradi i Svetoj Nedelji. Na svim studijskim programima trenutno studira 1.096 studenata, od toga 181 na studijskom programu dentalne medicine.

  Današnja promocija – kojoj su uz nove doktore dentalne medicine, njihove mentore i profesore, nazočili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, prof. dr. sc. Dragan Primorac kao izaslanik ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoje Pezo i drugi uzvanici – ujedno je i povijesni događaj u razvoju dentalne medicine na području istočne Hrvatske Naime, u akademskoj 2021./2022. godini Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Dentalna medicina završila je prva generacija studenata upisanih akademske 2016./2017. godine. Uz 48 danas promoviranih doktora, još dva su u završnoj fazi izrade diplomskih radova, dok ostale generacije imaju po 30-ak studenata.

  – Ponosni smo i sretni što imamo prvu generaciju doktora dentalne medicine na našem Sveučilištu. Razvoj Sveučilišta i svih njegovih sastavnica je izuzetno važan i sada i za budućnost te ga i dalje trebamo razvijati, u njega ulagati i pomagati mu u proširenju. Uostalom, Osijek je studentski grad s 18.000 studenata, svake godine upisuje se studente na niz programa koje Sveučilište nudi, a ove godine imamo i prvu generaciju doktora dentalne medicine. Kao župan im dajem punu potporu, čestitam na uspjehu i želim sreću u budućem radu, a Osječko-baranjska županija nastavlja biti potpora razvoju visokog obrazovanja i akademske zajednice svjesni činjenice da je upravo Sveučilište J. J. Strossmayera jedan od ključnih generatora razvoja gospodarstva na istoku Hrvatske – rekao je župan Ivan Anušić.

  Dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku prof. dr. Aleksandar Včev podsjetio je da su predstavnici Hrvatske komore dentalne medicine još 2009. godine alarmirali zbog nedostatka kadra u stomatologiji. – Stomatologa nije bilo osobito u manjim mjestima u Slavoniji i Baranji, a u pet slavonskih županija bilo je samo 15 specijalista, što je katastrofalno malo. Zajedničkim aktivnostima Sveučilišta, Osječko-baranjske županije i Doma zdravlja OBŽ danas imamo i doktore dentalne medicine i nove specijaliste koji sudjeluju u nastavi polaznika Fakulteta te je ukupna situacije sve bolja – kazao je dr. Včev.

   

  Tekst i foto: OBŽ

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog