Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Odjel za matematiku postaje Fakultet primijenjene matematike i informatike

    Prema jučerašnjoj odluci Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za matematiku postaje Fakultet primijenjene matematike i informatike.

    Tako je Fakultet primijenjene matematike i informatike najnoviji fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Dugo je već poznato da prvu godinu prijediplomskih studija Odjela za matematiku upisuju najbolji maturanti po rezultatima obveznog dijela Državne mature na razini cijelog Sveučilišta, a isto tako, zapošljivost diplomanata Odjela za matematiku među najvišima je na Sveučilištu, ističe se u priopćenju.

    Fakultet primijenjene matematike i informatike osniva se s ciljem povećanja vidljivosti i prepoznatljivosti na širem domaćem i međunarodnom prostoru. Važan je to iskorak Sveučilišta usmjeren prema gospodarstvu, jer se prema mnogim pokazateljima očekuje daljnji trend jačanja IT sektora, kao i drugih industrija za koje su ključni stručnjaci s matematičkim kompetencijama. Također, ovim se osnažuju kapaciteti Sveučilišta za privlačenje stranih studenata.

    Odlukom Senata za privremenog dekana imenovan je prof. dr. sc. Kristian Sabo, redoviti profesor u trajnom izboru Odjela za matematiku.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog