Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Ne poklanjajte djeci petarde”

   Ministarstvo unutarnjih poslova i ove će godine provoditi operativnu akciju „Mir i dobro“ koja započinje 12. prosinca 2022. godine i trajat će do 8. siječnja 2023. godine. Cilj operativne akcije je sprječavanje nezakonite uporabe oružja, pirotehničkih i drugih eksplozivnih sredstava u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. Akcija je pokrenuta još 1993. godine kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana.

  „Vaša sigurnost i sigurnost vaših bližnjih izravno ovisi o vašem ponašanju. Mnogi ne shvaćaju kako je „igranje“ s pirotehničkim sredstvima, pa čak i najobičnijim petardama, uvijek rizično.
  Ako koristite pirotehnička sredstva, spriječite moguća ozljeđivanja svoje djece i svojih bližnjih”, ističe se u policijskom priopćenju uz preporuku roditeljima da ne poklanjaju djeci nešto od čega bi mogli stradati.
  „Petarde nisu igračke. Najčešće uzrokuju ozljede šaka i prstiju, lica i očiju”, upooravaju iz policije.

  Najbolja preventiva jest nekorištenje pirotehnike i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava jer blagdani se mogu proslaviti i drukčije: ljepše, ugodnije i – prije svega – svečanije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog