Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HNS: “Proračun bez Mimoze, Preradovićeve ulice, što je s prijedlozima mjesnih odbora?”

  „Bilo je neobično snalaziti se u prvom gradskom proračunu izraženom u eurima, koji je za sljedeću godinu planiran u iznosu od 26 milijuna eura, odnosno oko 196 milijuna kuna”, konstatirala je na konferenciji za novinare predsjednica đakovačke podružnice Hrvatske narodne stranke Ljiljana Pološki Jurjević istaknuvši veliki disbalans između prihoda iz vlastitih izvora i onih iz drugih izvora, odnosno europskih fondova i državnog i županijskog proračuna.

  Podržavajući planiranu rekonstrukciju Gupčeve ulice, izgradnju vrtića u Selcima, Kuševcu i na Sjeveru, te kapitalni projekt izgradnje teniske dvorane, HNS zanima dinamika radova i realizacija, kazala je predsjednica.

  „Zanima nas što će biti s kućom Reichsmann, a s obzirom na iznose koji su planirani pitamo se hoće li to biti samo krpanje fasade i krova da više ne predstavljaju opasnost za prolaznike na korzu ili se napokon zna što će biti s tom kućom. Ono što ne vidimo u proračunu je Mimoza. Znači li to da se ona vraća državi ili je vlast napokon shvatila što će napraviti s njom. Ono čega još nema, nažalost, to je Preradovićeva ulica i bez obzira na sve priče o Hrvatskim cestama, završetak radova na stazama i kolnim prilazima je isključivo obveza jedinica lokalne samouprave”, kazala je Ljiljana Pološki Jurjević istaknuvši da „Preradovićeva ulica mora biti ultimativni prioritet jer stoji nezavršena već sedam godina”.

  HNS zanima jesu li proračunom obuhvaćeni i prijedlozi mjesnih odbora jer su to, kako je rekla predsjednica, „realni problemi s kojima se ljudi susreću i o kojima bi gradska vlast morala voditi računa, a ne ih ignorirati.”

  Također, apelirala je i da se vodi računa o vremenu izvođenja građevinskih radova.

  HNS-ov županijski vijećnik Ivica Mandić aktualizirao je temu, kako je rekao, „neracionalnog i nenormalnog povećanja cijena komunalnih usluga i vode”, o čemu je zatražio objašnjenje na jučerašnjoj sjednici Skupštine OBŽ.

  „S obzirom na to da su ti troškovi komunalija i vode po domaćinstvu negdje do 200 kuna, to je za plaće koje su do 3.500 kuna jako veliki izdatak, i smatram da Grad Đakovo ne smije biti prema svojim građanima okrutan i ne smije biti izrabljivač. Univerzal i Vodovod su tu ne da stvaraju super akumulaciju već da imamo kvalitetnu i sigurnu opskrbu i sigurnu uslugu i da s nekakvom minimalnom dobiti mogu raspolagati, jer nije im omogućio sustav da na ovakav način u sivoj zoni koriste razno razne prilike da bi svoju financijsku situaciju popravljali”, zaključi je Mandić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog