Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zvon za Vukovar

  Paljenjem svijeća i prigodnim programima danas će diljem Hrvatske početi obilježavanje sutrašnjeg Dana sjećanja na žrtve Domovisnkog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

  Prigodna komemoracija bit će održana i kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca s početkom u 17 sati.

   Uz poziv vjernicima na molitvu za sve žrtve Domovinskog rata, povodom nadolazećeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga 2022., hrvatski biskupi pozvali su na zvonjavu zvona svih crkava u Hrvatskoj toga dana u 18 sati i 11 minuta. 

  Inicijativu „Zvon za Vukovar” pokrenuo je Franjevački samostan u Vukovaru kako bi svake godine 18. studenoga u točno 18 sati i 11 minuta zvona svake crkve u Hrvatskoj zazvonila u znak sjećanja na žrtvu Vukovara te pozvala vjernike na molitvu za žrtve zlodjela i one koji su ih počinili.

  Udružimo srca i snage zajedno te omogućimo da se sjećanje i poruka prenosi i nadalje, neka ostanu živi u svima nama dok zvona pozivaju na molitvu. Jer upravo nam ona omogućuje obuhvaćanje cjelovitosti događaja, istovremeno nagoviještajući nadu“, stoji u pozivu na zvon vukovarskog župnika fra Ivice Jagodića.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog