Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “U Vukovaru je bio rat, bilo je puno stradanja, mnogi su poginuli, među njima je bilo i djece…”

  U znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje brojni lampioni od jučer upaljeni su i na području Đakovštine.

  Kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca položeni su vijenici i upaljene svijeće, a odavanju počasti Gradu heroju paljenjem lampiona priključili su se i brojni učenici đakovačkih škola. i Helena, učenica 8. razreda Nazorove škole.

  „Mi učenici smo od lampiona koje smo donijeli napravili vukovarski vodotoranj i to radimo svake godine zato što je vodotoranj simbol jer je u Vukovaru bio rat. Vodotoranja je oštećen bombama i danas su vidljivi tragovi rata, bilo je puno stradanja, mnogi su poginuli, među njima je bilo i djece, a bilo je i puno ranjenih, mnogi su bili u logoru…. O tome smo učili u školi, a i kod kuće se priča o tome”, pojasnila nam je  Helena, učenica 8. razreda Nazorove škole.

  Danas u 18 sati i 11 minuta oglasit će se i zvona svih crkava u Hrvatskoj.

  Inicijativu „Zvon za Vukovar” pokrenuo je Franjevački samostan u Vukovaru kako bi svake godine 18. studenoga u točno 18 sati i 11 minuta zvona svake crkve u Hrvatskoj zazvonila u znak sjećanja na žrtvu Vukovara te pozvala vjernike na molitvu za žrtve zlodjela i one koji su ih počinili.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog