Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Testiranje električnog autobusa na linijama unutar OBŽ

  Na Autobusnom kolodvoru Osijek predstavnici Arrive Hrvatska prezentirali su čelnicima Osječko-baranjske županije aktivnosti koje Arriva grupa poduzima u cilju dekarbonizacije javnog prijevoza i održivosti općenito. Po završetku prezentacije nazočni su se uputili na vožnju električnim autobusom eCitaro. Ovo vozilo s nultom emisijom CO2 Arriva će do kraja tjedna testirati na linijama unutar Osječko-baranjske županije.

  Predstavljanu i testnoj vožnji nazočili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivana Katavić Milardović  te generalni direktor Arrive za Hrvatsku Dražen Divjak, predsjednik Uprave Panturista Saša Ilić, direktorica transformacije za kontinentalnu Europu u Arriva grupi Marina Pandurević, voditeljica EU financiranja u Arriva grupi Anita Toni i Igor Krpan, voditelj prometne službe.

  Arriva grupa, jedan od pionira održivosti i zelene mobilnosti, pokrenula je brojne inicijative diljem Europe za poticanje implementacije učinkovitijih i ekološki održivih sustava mobilnosti. U okviru svog putovanja ka održivosti, ovo je prvi put da Arriva grupa u Hrvatskoj provodi probnu vožnju autobusa s nultom emisijom i to s potpuno novim vozilom Evobusa (Mercedes-Benz), eCitaro C2 E-Cell.

  – Ponosni smo što je Arrivi Hrvatska pripala čast da bude prvi prijevoznik kojem je omogućeno jednomjesečno testiranje ovog vozila u stvarnim uvjetima. Naime, ekološka vozila su naša budućnost i želimo biti predvodnici u njihovom uvođenju kako u Osječko-baranjskoj županiji, tako i u svim županijma u kojima Arriva posluje – istaknuo je Dražen Divjak, generalni direktor Arrive za Hrvatsku.

  – Osječko-baranjska županija prati rad Arriva grupe na području županije, ali i cijele Hrvatske i iznimno pohvalnim smatramo njihovo uključenje u zajednicu putem društveno odgovornog ponašanja koje su pokazali osobito u korona krizi kada su vraćali polog za ugovorena učenička putovanja, donacijama kojima potiču sport te putem drugih aktivnosti. Nizom projekta pokazali su da su lideri u održivosti, uvodeći nove tehnologije s ciljem prilagodbe europskim direktivama, ali i promicanjem ekološki prihvatljivijeg prijevoza kako bi postali tvrtka s neutralnim klimatološkim utjecajem – rekao je župan Anušić.

  Testiranje električnog autobusa najnovije generacije eCitaro marke Mercedes-Benz omogućit će Arrivi da demonstrira razinu kvalitete i operativne sposobnosti integralno dizajniranog autobusa s nultom emisijom. Riječ je o gradskom vozilu niskopodne izvedbe, s dvoja vrata, kapaciteta do 85 putnika, dužine 12,1m koji je pogonjen električnom energijom pohranjenom u baterijama kapaciteta 396kWh, s dosegom od 303 km i maksimalnom brzinom 80 km/h. Zahvaljujući najnovijim sigurnosnim sustavima i značajkama kao što su Preventive Brake Assist, Sideguard Assist, 360° surround view, ESP i ASR ovo vozilo ubraja se u najsigurnije gradske autobuse.

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog