Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Preporuka Komisije: COVID-19 kao profesionalna bolest u određenim sektorima

  Europska komisija jučer je donijela ažuriranu Preporuku o profesionalnim bolestima. Komisija preporučuje da države članice priznaju COVID-19 kao profesionalnu bolest. Komisija naglašava i važnost pružanja potpore radnicima zaraženima bolešću COVID-19 i obiteljima koje su izgubile članove zbog izloženosti toj bolesti na radnom mjestu. Cilj je jačanje zaštite radnika i poticanje dosljednog pristupa diljem EU-a. 

  Preporuka se primjenjuje na slučajeve bolesti COVID-19 radnika oboljelih u području prevencije bolesti, zdravstvene i socijalne skrbi, pomoći u kući ili, tijekom pandemije, u drugim sektorima u kojima je došlo do izbijanja bolesti i u kojima je dokazan rizik od zaraze. Na državama članicama je da poduzmu daljnje mjere u vezi s ovom Preporukom i utvrde pojedinosti u nacionalnom pravu.

  Priznavanje profesionalnih bolesti i povezane naknade za oboljele u nacionalnoj su nadležnosti. Iako je većina država članica već prepoznala COVID-19 kao profesionalnu bolest ili ozljedu na radu, jučeršanjim ažuriranjem nastoji se dodatno potaknuti konvergencija i priznavanje bolesti COVID-19 kao profesionalne bolesti diljem EU-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog