Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Održana radionica Programa transnacionalne suradnje dunavske regije

  Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizirala je radionicu kako bi svim prijaviteljima i korisnicima predstavila 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Interreg Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027.

  Program transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027. financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i kao takav usmjeren je na poboljšanje uvjeta života i rada u dunavskom području i to uz primjenu pametnih rješenja koja će doprinijeti ostvarenju specifičnih ciljeva iz područja inovacija, zaštite okoliša i energije, društvene uključivosti te dobrog upravljanja. U okviru dunavskog programa pruža se podrška razmjeni iskustava, unaprjeđenju razvojnih politika, akcijskih planova i strategija.

  – Za 1. poziv predviđeno do 50% ukupne programske alokacije, odnosno oko 92 milijuna eura, dok je ukupna alokacija sredstava više od 250 milijuna eura, a sufinancirana je u iznosu od 80%. Poziv za iskaz interesa koji čini prvi korak u cjelokupnoj prijavi otvoren je do 21. studenoga 2022. godine, a na današnjoj radionici bilo je više od 200 prijavljenih sudionika, iz jedinica lokalne samouprave, javnog sektora, ustanova, sastavnica Sveučilišta te privatnih tvrtki koje su također mogući prijavitelji ili partneri na programu.

  Podršku projektima sufinanciranim europskim sredstvima pruža i Osječko-baranjska županija, naglasio je zamjenik župana Josip Miletić istaknuvši kako je pri izradi projektne dokumentacije izuzetno važno imati kvalitetne i pravovremene informacije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog