Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Održana prva radionica projekta “Srednjoeuropsko kulturno povezivanje”

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata dobila je sredstva za projekt Srednjoeuropsko kulturalno povezivanje u kojem će odraditi niz projekata vezanih uz zajedničku kulturnu, srednjoeuropsku baštinu u Đakovu, Salzburgu i Budimpešti. Partneri Škole su Hrvatska dopunska škola u Salzburgu i Hrvatska gimnazija, osnovna škola i vrtić (HOŠIG) u Budimpešti, a uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrovitelj je i Grad.

  Prvi susret u sklopu projekta održan je u Salzburgu u Hrvatskoj dopunskoj školi koja djeluje u sklopu Hrvatske katoličke župe u Salzburgu, koju vodi fra. Zlatko Špehar. Ravnateljica Hrvatske dopunske škole je Mirjana Kukavica, a s njom rade učitelji Kata Jelušić i Ivica Vincetić, koji su bili iznimni domaćini učenicima i nastavnicima đakovačke škole.

  Učenici i učenice Srednje strukovne škole Antuna Horvata i Hrvatske dopunske škole sudjelovali su u nizu radionica, kroz koje su se mogle vidjeti veze između Đakova i Salzburga, odnosno Hrvatske i Austrije.

  U sklopu projketa održana je prezentacija o životu i radu Vjere Biller, te prikazan film o kulturnim znamenitostima Đakova i mjestu Jakoba Haibela u hrvatskoj i austrijskoj kulturnoj povijesti.

  Nastavak projekta održat će se ovaj mjesec u Budimpešti, a završnica u Đakovu početkom 2023.

  Foto: Ustupljene fotografije

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog