Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hrvatska ubrzala iskorištenost sredstava fondova EU

  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je podatke o ovogodišnjoj iskorištenosti fondova EU.

  Do 20. listopada 2022. godine ugovoreni su projekti u vrijednosti od 13,73 milijardi eura. Ukupno je isplaćeno 8,35 milijardi eura, odnosno 77,81% dodijeljenih sredstava te je ovjereno 6,90 milijardi eura, odnosno 64,34% dodijeljenih sredstava.

  U odnosu na druge države Europske unije, prema zadnjim podacima Europske komisije (https://cohesiondata.ec.europa.eu/), iza Hrvatske je 12 država, a Hrvatska se po iskorištenosti sredstava fondova Europske unije, zajedno s Maltom, nalazi ispred Španjolske, Italije, Slovačke, Rumunjske, Luksemburga, Danske, Austrije, Velike Britanije, koja koristi sredstva fondova Europske unije za razdoblje 2014.-2020., te Belgije, Švedske, Irske i Latvije.

  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije učestalo obavještava sve korisnike koji koriste sredstva fondova Europske unije da svoje projekte trebaju privesti kraju kako bi uspjeli povući sva sredstva koja su ugovorili, a brojka od 78% isplaćenih sredstava već sada je pokazatelj da se veliki broj projekata priveo kraju“, naglasila je ministrica Tramišak.

  Ministrica se osvrnula i na podatke od početka mandata te je istaknula kako od srpnja 2020. godine bilježimo značajno povećanje sa 37% na 78% isplaćenih sredstava, a ukoliko ovim tempom nastavilo isplaćivati sredstva krajnjim korisnicima i ovjeravati ih prema Europskoj komisiji, Republika Hrvatska bi na kraju financijske perspektive mogla biti među najuspješnijim državama Europske unije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog