Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Blagdan Svih svetih, građani obilaze groblja

  Blagdan je Svih svetih, dan kojim Katolička Crkva slavi sve kanonizirane svece, ali i svece koji su ostvarili ideal kršćanskoga života, a nisu kanonizirani. Crkvena liturgija ističe kako u središtu svetkovine Svih svetih nije smrt nego život. Bog poziva sve ljude svih naroda i svih vremena u vječno zajedništvo svoje ljubavi. Krist je otkupitelj svih ljudi, i Bog ih sve poziva da budu sveti.

  Središnje misno slavlje s molitvom za sve pokojne bit će ispred mrtvačnice na Gradskom groblju s početkom u 11 sati. U koncelebraciji nadbiskupa Đure Hranića, misno slavlje će predvoditi pomoćni biskup Ivan Ćurić.
  Mise u katedrali su u 7:30 i 18:30, a prigoda za pojedinačni blagoslov grobova je od 9 do 11 i od 14 do 16 sati.

  Na Dušni dan, u srijedu 2. studenoga, u katedrali bazilici sv. Petra u 18:30 započinje misno slavlje za sve vjerne mrtve koje će predvoditi nadbiskup Hranić. Ostale mise u katedrali su u 7 i 8, a na gradskom groblju u 9 sati.
  U četvrtak u 18 sati misa je zadušnica za sve pokojne biskupe Đakovačko-osječke nadbiskupije, a u petak u 18 sati slavit će se misa zadušnica za pokojne svećenike i kanonike.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog