Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učenici iz Đakova, Našica i Osijeka zajedno obiježili Europski dan jezika

  U sklopu zajedničkog Kurikuluma OŠ ˝V. Nazor˝ Đakovo, OŠ ˝Dora Pejačević˝ Našice i OŠ ˝Franje Krežme ˝Osijek prošli tjedan obilježen je Europski dan jezika na županijskoj razini. Europski dan jezika obilježava se od 2001. godine na inicijativu Vijeća Europe i u suradnji s Europskom komisijom, a osnovni ciljevi su: promicanje višejezičnosti, očuvanje bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe i poticanje cjeloživotnog učenja jezika u školi i izvan nje.

  Učenici su zajedno s učiteljicama izradili zajedničku grupu pomoću Microsoftovog alata Flip u kojoj su zatim podijelili zanimljive aktivnosti odrađene na satu. Aktivnosti su uključivale međupredmetno povezivanje više različitih predmeta, a također su snimali video, izrađivali i straničnike za knjige s motivacijskim porukama na više europskih jezika.
  Organiziran je i videopoziv i kviz u kojem su učenici pokazali poznavanje europskih zastava i država i činjenice o europskim jezicima, a kroz ovu zanimljivu suradnju škola na županijskoj razini promovirano je učenje stranih jezika i istaknuta je važnost očuvanja jezične raznolikosti Europe za buduće generacije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog