Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Završetak uspješne berbe tvrtka Đakovačka vina obilježila susretom s kooperantima

  Tvrtka Đakovačka vina priredila je u petak prijem za svoje kooperante kako bi zajedno obilježili uspješan završetak ovogodišnje berbe grožđa, ali i, kako je istaknula Đurđica Kljajić, članica Uprave, najavili uspješan nastavak suradnje.
  „Okupili smo se prvi put, ja bih rekla, u novijoj povijesti Đakovačkih vina s našim kooperantima zato što želimo okrenuti novu stranicu suradnje s njima i nadam se da će oni to prepoznati i da su prepoznali u zadnje dvije godine kako Đakovačka vina stoje s novim ciljevima i novim zadacima. Ovu berbu smo vrlo uspješno riješili, što se tiče vlastitih površina, imamo 15 posto veće prinose, a radili smo 43 hektara manje tako da smo izuzetno zadovoljni s onim što smo ubrali i s godinom, a što se tiče naših kooperanata, i od njih smo primili značajne količine. Nadamo se da će oni s našim odnosom prema njima, s isplatom berbe, koju već drugu godinu zaredom isplaćujemo u skladu sa zakonom u roku od 30 dana, prepoznati u nama sigurnost i svoj ukupan prinos ipak u narednim berbama predavati nama jer, na kraju, zajedno živimo  i oni od nas i mi od njih”, pojašnjava članica Uprave ističući kako tvrtka Đakovačka vina ima 104 aktivna kooperanta od kojih je dvadesetak s većim površinama.
  „Svi su nam kooperanti jednako bitni i svaka košara grožđa nam je važna u našoj proizvodnji i u ovome trenutku, s našim mladim nasadima, negdje smo na 50:50 posto udjela u ukupnoj proizvodnji vina iz grožđa kooperacije i iz grožđa vlastitih nasada”, dodaje članica Uprave Đakovačkih vina ističući kako je ova godina bila specifična za vinogradare.
  „Iako smo išli s nešto nižim procjenama naših kolega stručnjaka iz vinogradarskog sektora, imali smo 6 posto viši urod od stvarne procjene. Kvaliteta grožđa, ja nisam agronom, ali ono što mi je preneseno da kod ovakvih godina kvaliteta grožđa je izuzetna i puno veća i što se na kraju odražava i na kvalitetu vina. Već sada znamo da smo od ove ukupne količine od 4,5 milijuna kg ubranog grožđa, što od kooperacije, što od nas, proizveli 3.115 000 litara vina, što je nešto više u odnosu na prošlu godinu, ali držimo svoju prosječnu litražu od tri milijuna litara. Što se tiče plasmana, ove godine smo zadovoljni, tržište je uvijek varljivo, radimo za inozemne kupce, radimo za domaće tržište, a za iduću godinu planiramo još veću ekspanziju na inozemno tržište uz pomoć naše matične firme Kutjevo d.d., koja na tome, zajedno s našom prodajom, intenzivno radi”, kaže članica Uprave Đakovačkih vina Đurđica Kljajić najavljujući novu stranicu u odnosu prema kooperantima.
  „Prošlost Đakovačkih vina s kooperantima je, nažalost, bila jako ružna. Ja ne mogu promijeniti prošlost i mislim da su oni toga svjesni. Oni su tu prošlost proživjeli, a ja sam ju na neki način sagledala za ove dvije godine, koliko sam ovdje. Mislim i osjećam, neki to otvoreno govore, neki su još uvijek razočarani s tom prošlošću Đakovačkih vina, da su kooperanti prepoznali jedan novi val kojim Đakovačka vina kreću i da su sigurni da uz mladu generaciju koja ostaje u Đakovu  mogu računati na suradnju. Ono što im možemo ponuditi i ono što ćemo im sigurno u idućoj godini ponuditi je dodatni rabati na ispunjenje ugovora, ne smo kroz otkup koji će oni nama predati, nego i kroz nabavu repromaterijala preko nas tako da ćemo nastojati s tim dodatnim stimulacijama stimulirati naše kooperante da budu naši poslovni partneri jer to i jesu, na kraju”, zaključuje članica Uprave tvrtke Đakovačka vina dodajući da Đakovština u vinarstvu i vinogradarstvu ima budućnost.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog