Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sve učestalije računalne prijevare

  Iako policija skoro svakodnevno upozorava na slučajeve računalnih prijevara, one se i dalje vrlo često događaju.
  O tome govore i tri najnovija slučaja.
  Nepoznati počinitelj je 9. listopada 2022. godine pristupio tzv. „Hard wallet“, digitalnom novčaniku 50-godišnjaka iz Osijeka, kojom prilikom je izvršio više transakcija kripto valutama. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 71.000,00 kuna.

  S ciljem ulaganja u dionice i trgovanja putem Interneta, 60-godišnjak iz Osijeka od 8. lipnja do 3. rujna 2022. godine u dogovoru s tvrtkom iz Londona je na svoje računalo skinuo aplikaciju „Anydesk“ kako bi osobe iz navedene tvrtke u bilo kojem trenutku mogle pristupiti njegovom računalu. 60-godišnjak je u više navrata uplaćivao različite novčane iznose na račun tvrtke putem Internet bankarstva radi trgovanja s različitim dionicama. U svrhu lažnog ulaganja u dionice s računa 60-godišnjaka isplaćeno je oko 83.000,00 kuna, a čiji povrat sredstava oštećeni do danas nije dobio, niti je novac uložen u kupnju dionica na ime oštećenog.

  Na Njuškalu je u nedjelju 25-godišnjak iz Potnjana oglasio prodaju igrače konzole. Putem „WhatsApp“ kontaktirala ga je nepoznata osoba i proslijedila mu link u koji je on unio svoje bankovne podatke koje je prevarant iskoristio i s računa mu skinuo oko 4.700,00 kuna.
  Policijski službenici tragaju za prevarantom.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog