Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Rekordi: U OBŽ 308 obrta više nego prošle godine

  S ciljem uspostavljanja bolje suradnje i povezivanja poduzetnika, razmjene znanja i iskustava, Osječko-baranjska županija je u rujnu ove godine pokrenula besplatne edukacije za poduzetnike u okviru novog projekta koji je nazvan „Poduzetnički obzor“. Ovi seminari namijenjeni su poduzetnicima, ali i svima koji su uključeni u poslovni svijet, koji žele razvijati svoja znanja i poslovne vještine, unaprijediti pristup poslu i poslovnoj organizaciji te ostvariti pozitivne rezultate u poslovanju. Na seminarima se obrađuju različite teme prilagođene potrebama poduzetnika i poslovnog okruženja, što će biti dodatni korisni alat u rješavanju problema s kojima se susreću u svom radu. Do sada su održana dva seminara, oba izvrsno prihvaćena, a danas (28. listopada 2022. godine) održan je treći seminar, čiji je naziv „X, Y, Z i Alfa generacije – gdje se skrivaju na internetu i kako ih pronaći!“.

  – „Poduzetnički obzor“ je namijenjen je prvenstveno poduzetnicima, njegovom razvoju i svemu što poduzetništvo čini za našu zajednicu, a to znači radna mjesta, ekonomski prosperitet i druge prateće benefite. Osječko-baranjska županija intenzivno radi, i to ne samo u smislu dodjele financijskih potpora i drugih konkretnih pomoći, nego i kroz edukacije. Edukacije poput današnje su bitne da bi poduzetnici imali pravu informaciju u pravo vrijeme i na pravom mjestu te da bi se dobro pripremili za iduću godinu, za natječaje, ali i trendove. Ističem da su pozitivni trendovi u gospodarstvu naše županije i u cijeloj Hrvatskoj, a tom dinamikom ćemo i nastaviti. Pozitivne trendove potvrđuju i statistički podaci – rekao je župan Ivan Anušić sudionicima današnje edukacije.

  Naglasio je tako da je 30. rujna 2022. godine na području Osječko-baranjske županije bilo 5.448 aktivnih obrta, što je 308 obrta više u odnosu na isti datum prošle godine. Krajem rujna na evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Osijek bio je 13.813 nezaposlenih osoba, što je 440 osoba (3,1%) manje u odnosu na prethodni mjesec, te 857 osoba (5,8%) manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je rekordno niska nezaposlenost. U lipnju 2022. godine (prvi put od kad se vodi evidencija) broj nezaposlenih pao je na manje od 14.000 te je na evidenciji tada bila 13.951 nezaposlena osoba. Krajem rujna bilo je 91.339 zaposlenih osoba, što je za 1.063 osobe više u odnosu na prethodni mjesec, pa je i taj broj rekordan.

  – Govorimo o rekordnim, do sada nezabilježenim, brojkama na području županije, koje kontinuirano imaju pozitivan trend. To je dokaz kontinuiranog i pravilnog rada, pogođene vizije i strategije koje ćemo nastaviti nadograđivati kroz edukacije i sve informacije koje dobijemo s terena jer u komunikaciji s gospodarstvenicima, obrtnicima i poduzetnicima želimo od njih čuti kakve imaju probleme i kako ih lakše i jednostavnije riješiti – zaključio je župan.

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog