Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Među 513 nagrađenih nastavnika i 9 s područja Đakovštine

  Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Prigoda je to da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

  I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike, a među 513 odabranih je i devet s područja Đakovštine.

  To su: Spomenka Hardi, Mirela Šunda, Vesna Tomić i Mirta Lulić iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša; Mario Racić i Lana Matijaković iz Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića; Zrinka Racić i Itana Tomšić iz Osnovne škole „Ivana Brlić Mažuranić” Strizivojna i Ivana Hrastović Mandarić iz Osnovnne škole „Vladimir Nazor „ Đakovo.

  U povodu Svjetskog dana učitelja oglasila se i Europska komisija koja podiže svijest o važnosti nastavnika, predavača i ravnatelja škola. Komisija provodi niz komplementarnih mjera i inicijativa u okviru europskog prostora obrazovanja kako bi pružila potporu nastavnicima tijekom njihove karijere, tijekom obrazovanja i trajnog stručnog usavršavanja. Te mjere uključuju razvoj 25 akademija za stručno usavršavanje učitelja i nastavnika u okviru programa Erasmus+ do 2025. kako bi se stvorile mreže ustanova za obrazovanje učitelja i nastavnika, udruga nastavnika i dionika, povećanje broja i kvalitete razdoblja mobilnosti nastavnika u okviru programa Erasmus+ te provedbu europske nagrade za inovativno poučavanje kako bi se odalo priznanje radu nastavnika i njihovih škola, navodi se u priopćenju.

  Svjetski dan učitelja obilježava se u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. godine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog