Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Da, cijene su više, ali za to se mora imati, ne gleda se, da je još toliko, opet bi bilo…”

  Protekli vikend bio je u znaku pojačanih gužvi u prometu zbog predstojećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

  Brojni su građani, posebno oni izvan Đakova, produženi vikend iskoristili za obilazak grobova svojih najmilijih.

  Tako je i danas.

  „Puno mi znači dolazak na groblje, obiđem grobove svojih najmilijih, počistim grobove, donesem cvijeće upalim svijeće…, bude mi lakše malo, dolazim redovito i primjećujem iz godine u godinu sve više cvijeća i sve više svijeća, sve više ljudi donosi na grobove najbližih, po našem običaju, katoličkom. Dobro, i druge vjere drže do toga, ali tu smo mi katolici najtvrđi…”, reče nam jedan naš sugrađanin.

  „Iako nam je to uvijek prisutno, danas je ipak posebno, za blagdan Svih svetih i Dušni dan…. Mi kao vjernici, koji držimo do tradicije, običaja i istinski do vjere, zapalimo im svjetlo života i to je ono što im možemo još dati”, kaže par koji smo zatekli na ulazu u groblje.

  Ni ovogodišnje više cijene cvijeća nisu prepreka za prisjećanje na najbliže koji više nisu s nama.

  „Cijene, kao cijene, ne možemo mi tu ništa promijeniti, zaradili smo nešto pa ćemo nekako podnijeti, samo da bude zdravlja, da možemo ove naše poslužiti koji su tu. Da, cijene su više, ali za to se mora imati, ne gleda se, da je još toliko, opet bi bilo…”, razmišljanja su naših sugrađana na ovogodišnje cijene cvijeća u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

  Danas u 16 sati u kapeli na gradskom groblju je misa uočnica, a u 20 sati je u župnoj crkvi Svih svetih molitva Časoslova i klanjanje.

  Od 14 do 16 sati je mogućnost blagoslova grobova.

  Sutra, na svetkovinu Svih svetih, središnje misno slavlje s molitvom za sve pokojne bit će ispred mrtvačnice na Gradskom groblju s početkom u 11 sati. U koncelebraciji nadbiskupa Đure Hranića, misno slavlje će predvoditi pomoćni biskup Ivan Ćurić.

  Mise u katedrali su u 7:30 i 18:30, a u župnoj crkvi u 9 sati, a prigoda za pojedinačni blagoslov grobova je od 9 do 11 i od 14 do 16 sati.

  Na Dušni dan, u srijedu 2. studenoga, u katedrali bazilici sv. Petra u 18:30 započinje misno slavlje za sve vjerne mrtve koje će predvoditi nadbiskup Hranić. Ostale mise u katedrali su u 7 i 8, a na gradskom groblju u 9 sati.

  U četvrtak u 18 sati misa je zadušnica za sve pokojne biskupe Đakovačko-osječke nadbiskupije, a u petak u 18 sati slavit će se misa zadušnica za pokojne svećenike i kanonike.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog