Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Zašto policija kažnjava roditelje koji dovoze djecu u školu?”

  Promet u dijelu Ulice kralja Tomislava,  u neposrednoj blizini osnovnih  škola,  počesto je uzrok brojnih problema.  Jučer nam se javio slušatelj Stjepan koji je reagirao na, kako je rekao, kažnjavanje roditelja koji dovoze djecu u školu.

  Supruga je dovezla ujutro dijete u školu i dobila je opomenu jer prije nije imala nikakvu kaznu pa joj je policajac izdao opomenu zato što je uopće ušla autom u tu ulicu. Zanima me, ako mi više ne smijemo dovoziti djecu, a moje dijete ima više od 2 km do škole, zašto onda u vrijeme kada je najveći protok djece, znači između 7:30 i 8 i 13:30 i 14:00 sati, dakle, prije početka nastave, policija ne stoji tamo kod onoga gradilišta jer su tamo i kamioni, izlaze i bageri i druga građevinska vozila, i tamo onda nitko ne pazi na djecu. Isto me tako zanima, ako će se već nastaviti praksa kažnjavanja, što sada kada krenu velike kiše? Znači, moje dijete treba najprije ići preko 2 kilometra po kiši i onda još 4 do 5, 6 sati sjediti na nastavi. Do sada, koliko znam, nikada nije bilo problema s roditeljima koji su dovozili djecu i ostavljali ih pred školom”, kaže naš slušatelj Stjepan.

  U odgovoru na tu reakciju glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer podsjeća na akciju „Poštujte naše znakove” kojoj je cilj zaštita djece, a posebno prvašića u prometu i koja se provodi u cijeloj Hrvatskoj.

  Isto tako, tijekom tih preventivnih aktivnosti rade se i sastanci s roditeljima i ravnateljima škola koji policiji ukazuju na probleme u zonama škola. Jedan od problema kod škole koju gospodin spominje je veliki broj vozila koja se zaustavljaju pred školom u trenucima kada naši mali prvašići dolaze na nastavu čime se, zapravo, oni ugrožavaju i zbog toga smo mi ovih dana, otkad je počela školska godina, u zonama svih škola, ne samo ove škole u Đakovu, obratili pozornost na prekršaje koje čine roditelji. Roditelji bi trebali biti uzor našoj djeci i svojim ponašanjem ukazivati na pogreške u prometu čega su dio i nepoštivanje prometnih znakova”, kaže glasnogovornica PU osječko-baranjske podsjećajući da je u tom dijelu ulice zabranjen promet.

  Ako postoji prometni znak da je zabranjeno skretanje prema školi, onda bi se taj znak trebao poštivati. Moram naglasiti, nakon provjere s kolegama u Đakovu, da se s druge strane škole smije prići školi, znači da se ne treba dva kilometra hodati ni po nepovoljnim vremenskim uvjetima. Dakle, još jednom molim roditelje, a sve s ciljem zaštite naše djece u prometu, da poštuju sve znakove, a pogotovo u zonama osnovnih škola”, apelira glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog