Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Umirovljenici traže ili drva ili novac, a Fekete odgovornost prebacuje na dobavljača

    Desetak umirovljenika okupilo se jutros ispred prostorija Udruge invalida rada kako bi prosvjedovali i upozorili na činjenicu da još uvijek nisu dobili drva koja su preko udruge uplatili. Za novonastalu situaciju u kojoj su se našli na pragu sezone grijanja otvoreno optužuju predsjednika Stjepana Feketea.

    Došli smo zbog drva, da nam se vrate naši novci, zima ide, drva nismo dobili i hoću svoje novce nazad. Išla sam i na policiju, svukud, nema od toga ništa, on prebacuje na Aliju, a Alija nije kriv, kriv je on što je pokrao pare”, kaže Nevenka Grubišić iz Satnice Đakovačke.

    Njezina sumještanka Zorka Barišić kaže da je otplatila svih 12 metara i da je platila 4.500 kuna.

    Nema ni drva ni novaca, osobno nam je rekao da nema ni drva ni novaca. U policiji kažu da nemaju ovlasti, da je nešto povučeno, dalje ne znamo što ćemo…”, kaže Zorka Barišić ističući da je i ranijih godina preko udruge naručivala drva i da nije bilo problema.

    Novci su negdje dalje otišli, on se brani time da plaća dugove prethodnih godina, ali ne možemo mi biti žrtve da bi mi platili njegove dugove”, zaključuje.

    Slična je priča i Marije Ilić čija se sedmeročlana obitelj boji zime.

    Tu je četvero djece i to nije nikakva tužna priča nego živa istina. Drva nam trebaju i neka se on postavi u situaciju u kojoj smo mi. Znači, trebam kupiti ponovo drva, odakle…? On kaže, tužite me, kriv je vozač koji vozi drva. Ne može čovjek biti kriv za njegove dugove, on je pronevjerio naše novce. Ja sam 29. srpnja isplatila sve i tih novaca nema. Ja sam ih došla tražiti nazad on ih nije imao… Što ću, da sam mogla nešto napraviti već bi napravila i ne bih čekala ovo vrijeme. Svih ovih godina u ovo smo vrijeme već odavno imali drva, krajnje je vrijeme”, kaže Marija Ilić ističući da nikada nisu potpisivali nikakav ugovor i da proteklih pet, šest godina nije bilo problema.

    Nema vam tu ugovora kod njega, pravilo je da se počne plaćati poslije Nove godine i vi to trebate sebi rasporediti i do Nove godine isplatiti drva”, prisjeća se još jedna izigrana umirovljenica.

    Prozvani Fekete odbacuje bilo kakvu odgovornost i sam priznaje da ti ljudi ne mogu dobiti ni drva ni svoj novac.

    Ja odgovora za sada nemam, volio bih čuti čovjeka koji bi im mogao reći kada će dobiti drva. Ja sam napravio sve što sam mogao i nemam ništa protiv toga što su se okupili ispred prostorija Udruge, ali su se možda obratili na krivu adresu. Trebali su se okupljati kod njega (dobavljača), kod njega, tamo su novci. Jer ako je gospodin uzeo 506 tisuća kuna na isplatnice, nije nama ispostavio nikakav račun, ja ne znam što Državno odvjetništvo radi”, odgovara na optužbe Fekete tvrdeći da na njemu nije nikakva odgovornost.

    Ne, sigurno nije, a to će se i dokazati”, zaključuje Fekete.

    Ogorčeni umirovljenici ne vjeruju predsjedniku Udruge invalida.

    Laže, laže, on čovjeku nije platio tri godine i čovjek se naplatio sada za jednu godinu i automatski nema više. Prijevoznik kaže da ako on uplati, dobit ćete svi drva”, kaže Andrija Harambašić, jedan od umirovljenika koji su se danas okupili ispred prostorija Udruge invalida rada.

     

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog