Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “U školi se uči, mora se sprijateljiti…”

  „U školi se uči, mora se sprijateljiti i tako…”, kratko je za naš Radio izjavila Lorena Ivančević, učenica prvog razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor” koja je jutros u školu stigla u pratnji roditelja; mame Nikoline i tate Drage koji nije želio propustiti prvi školski dan pa je samo za tu prigodu stigao iz inozemstva.

  „Bilo je vrlo burno, nervozno…, i mama, i ona i tata, ali sve smo stigli na vrijeme i veselimo se. Pripremala sam je da kreće u prvi razred, da će upoznati nove prijatelje, da će učiti čitati i pisati, a i u vrtiću je prošla pripremu koju je trebala”, svoje je dojmove sublimirala Lorenina mama Nikolina.

  „Nama je ovo prvo dijete, prvi polazak u školu i jako smo uzbuđeni. Mislim da nas čeka puno rada kod kuće, mislim da imaju malo puno zadaće i previše knjiga u torbi, ali vidjet ćemo, zapravo, što nas čeka. Mislim da je opsežno gradivo, a to je u jednu ruku i dobro, samo bi im trebali omogućiti da knjige ostavljaju u školi, da ne moraju to sve nositi kući”, kaže Lorenina mama dok tata poručuje da jedva čeka da se vrati jer „Đakovo je Đakovo i nikakvi novci to ne mogu promijeniti”.

  Slično uzbuđenje s nama je podijelio i Benjamin Mihaljević koji je stigao u školu u pratnji mame Suzane.

  „Bilo je uzbuđeno, sretno veselo, očekujemo da će biti sve dobro, zato što Benjamin zna već i pisati,  i čitati, i zbrajati,  i oduzimati,  i puno toga, a to možemo zahvaliti Montessori vrtiću”, kaže mama Suzana.

  U Osnovnoj školi Vladimir Nazor prvi je dan nove školske godine protekao u znaku programa koji su za prvašiće pripremili učenici viših razreda razredne nastave, a lijepe školske dane zaželio im je ravnatelj Andrija Šušak.

  Kao i učenici i roditelji, i učitelji i nastavnici s uzbuđenjem dočekuju početak nove školske godine, kaže učiteljica Biljana Knežević čiji učenici su sudjelovali u programu za prvašiće.

  „I ove godine trebamo razveseliti naše prvašiće, dočekati ih s radošću pa i učenici četvrtog razreda sudjeluju u programu za doček. Svaki početak znači nešto novo, neku radost, neku nadu, iščekivanje… ”, poručila je učiteljica Biljana.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog