Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Levanjskoj Varoši u sedam razreda 43 učenika

  Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Levanjska Varoš i ove će školske godine biti najmanja po broju učenika. Cijela škola, kako doznajemo od ravnateljice Nataše Šego, broji 43 učenika.
  “Spremni smo za početak nastave u novoj školskoj godini i sretni smo da smo, za razliku od prošle godine, dobili još jednog učenika i to nas jako veseli s obzirom na to da je trend pada broja učenika prisutan u skoro svim školama. U našoj školi ove godine imamo 43 učenika sve skupa. Imamo samo sedam razreda zato što prošle godine nismo upisali prvi razred tako da imamo samo sedam, odnosno prvi, treći, četvrti, peti, šesti, sedmi i osmi razred”, navodi ravnateljica Šego.
  Bez obzira na mali broj učenika, organizacija školskog života ne razlikuje se puno od škola s većim brojem učenika, ističe ravnateljica Šego.
  „Organizacija, bilo da je to velika škola ili mala, ne razlikuje se u puno čemu, ali ovako kada imate manje učenika, onda vam je to više kao da je to jedna velika obitelj tako da mi doslovce znamo sve o našim učenicima, rješavamo zajednički probleme, zajednički radimo na svim stvarima pošto nas je malo pa ne možemo imati neke posebne aktivnosti, ali, kako da to kažem…, slično je obiteljskoj atmosferi”, tvrdi ravnateljica navodeći također da će nova školska godina biti u znaku realizacije projekta „E, baš hoću biti poduzetnik” kojemu je cilj potaknuti poduzetnički način razmišljanja učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika i njihovo osposobljavanje za transfer stečenih znanja i vještina kolegama i učenicima u svrhu smanjenja siromaštva, društvenih i gospodarskih neprilika učenika uključenih škola.
  „ Izrada novih metoda i strategija podučavanja odnosi se na razvoj školskih ekoloških hortikulturnih vrtova i njihovo uključivanje u rad učeničkih zadruga te razvoj zadrugarstva kao važnog poduzetničkog modela prikladnog za osnovnoškolski odgojno-obrazovni program”, objašnjava ravnateljica Šego.
  Nositelj projekta je Osnovna škola „Silvije Strahimir Kranjčević“, Levanjska Varoš, partneri su: Osnovna škola „Antunovac“, Osnovna škola „Šećerana“, Visoka škola za zeleni razvoj iz Norveške, Zaklada Slagalica, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva.
  Projekt „E, baš hoću biti poduzetnik“ podržan je sa 1.007.611,82 kuna financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EEA financijskog mehanizma.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog